Merel Westrik Beeld © ANP

Merel Westrik 'verrijkt' door het programma Baby in het Buitenland

2 november 2022 11:58

Merel Westrik (43) vond het 'een cadeau' dat ze aan het einde van haar periode bij Net5 het programma 'Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland' mocht presenteren. Dat zegt de presentatrice in gesprek met het ANP over het programma, waarvan de eerste aflevering woensdagavond om 21.30 uur op Net5 wordt uitgezonden.

"Ik hou heel erg van in het leven van mensen duiken en dit soort verhalen mogen vertellen, verhalen die je wereld groter maken"

Grenzeloos Verliefd: baby in het buitenland is het laatste programma dat de presentatrice voor Talpa maakt. Ze had niet verwacht nog een programma te gaan maken, na een periode waarin veel projecten door corona werden stilgelegd. "Het was én een verrassing, en het heeft me enorm verrijkt. Ik hou heel erg van in het leven van mensen duiken en dit soort verhalen mogen vertellen, verhalen die je wereld groter maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Toekomstplannen Merel Westrik nog onduidelijk: 'Met van alles bezig'

In de zesdelige serie volgt Merel een aantal Nederlandse vrouwen die zwanger zijn en met hun buitenlandse geliefde in een ander land wonen. In elke aflevering staat een ander land centraal. Voor het programma reisde ze bijna de hele wereld over, naar Ecuador, Kenia, de Verenigde Staten, India, Nicaragua en Australië.

Tijdens de zwangerschap ondervinden de vrouwen dat de cultuur en levenswijze compleet anders zijn dan thuis. Bovendien is ook de zorg niet altijd even goed. "Wat me in Nicaragua is bijgebleven, is dat bij de Nederlandse Demi de verkeerde bloedgroep werd vastgesteld. Dat kan levensgevaarlijk zijn. Maar ook dat er medicatie werd gegeven en dat later bleek dat die niet geschikt was voor zwangere vrouwen. Dat zijn wel heel heftige dingen", zegt Merel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Merel Westrik walgde van zichzelf na interview Geert Wilders: 'Moest spugen'

De presentatrice bezocht de landen waar ze voor het programma heen reisde voor het eerst. Zelf ervoer zij ook al een cultuurschok. "India is toch wel een heel groot contrast. Je komt echt in een heel andere wereld terecht. Het is zo druk, het verkeer is zo heftig. Je komt het vliegtuig uit en je denkt: waar ben ik? Maar het is ook prachtig."

Merel, die vorig jaar ook moeder werd, zou het zelf niet gewild hebben om een baby in het buitenland te krijgen. "Als je zwanger bent en je krijgt een baby'tje dan is dat zo een intense periode. Het is levensveranderend. Dat zou ik altijd willen meemaken met familie om me heen."

Merel Westrik: 'Nog nooit een seconde spijt gehad van Talpa-contract'

01:53