Kamp van Koningsbrugge Beeld © AVROTROS: Kamp van Koningsbrugge aflevering 4 03-11-2022

Edino van Dorsten overwint angst in Kamp van Koningsbrugge: 'Kanjer!'

3 november 2022 21:47

In 'Kamp van Koningsbrugge' gaan tien bekende Nederlanders de uitdaging van hun leven aan en volgen één van de zwaarste opleidingen van Nederland: die van de Special Forces. In de vierde aflevering staan de deelnemers voor misschien wel de moeilijkste opdracht ooit. Vooral bij Edino van Dorsten (29) maakt het enorm veel los.

"Ik geloof daar momenteel niet meer in en dat betekent dat de dood opeens heel realistisch is geworden"

De kandidaten hebben al heel wat zware proeven moeten doorstaan, maar in de vierde aflevering weet presentator Jeroen van Koningsbrugge hen alsnog te shockeren met een uitdagende challenge. "Ze hebben het nu nog naar hun zin, maar ze weten niet wat ze te wachten staat", fluistert Jeroen voor de camera terwijl de groep rustig thee zit te drinken en bij zit te komen. "Ik kan je zeggen dat het behoorlijk pittig gaat worden."

Drummer Wouter Prudon mag als eerste en krijgt te horen dat wat hij gaat doen het dichts bij de dood komt. Wouter kruipt vervolgens in een pikzwarte grot, waar hij eerst tien meter afdaalt om vervolgens zijn weg te vinden door een hele krappe en donkere tunnel gevuld met ijskoud water. Hij heeft geen idee waar of wanneer het stopt. Geen opdracht voor iemand die claustrofobisch is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers onder de indruk van ongestelde Daphne in Kamp van Koningsbrugge

Voor Edino is het, gezien zijn jeugd, extra pittig. Het verhaal van Edino krijgt grote bekendheid door de vijfdelige documentaireserie De Kinderen van Ruinerwold. In de documentaire is te zien hoe de vader van het gezin zijn negen kinderen jarenlang totaal afgezonderd van de buitenwereld opvoedt. Dat gaat gepaard met heftige leefomstandigheden waar veel fysiek en mentaal geweld bij kwam kijken.

"Ik ben wel bang om dood te gaan", vertelt Edino. "Dat komt omdat ik echt ben opgevoed met de perceptie van leven na de dood. Ik geloofde daar heel erg in en dat is weggevallen. Ik geloof daar momenteel niet meer in en dat betekent dat de dood opeens heel realistisch is geworden." Ondanks zijn angsten maakt hij de opdracht af, tot grote bewondering van de kijkers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Defensie niet langer betrokken bij Kamp van Koningsbrugge

Kamp van Koningsbrugge is elke donderdag om 20.30 uur te zien bij NPO 1. Klik hier om de aflevering van Kamp van Koningsbrugge terug te kijken. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!