Beeld © ANP

Tineke Schouten en Angela Groothuizen in Scrooge Live

4 november 2022 17:40

Tineke Schouten (68), Angela Groothuizen (63) en Paul de Groot (55) zijn in december te zien in het programma 'Scrooge Live', maakte Omroep MAX vrijdag bekend. In de livevertolking van 'A Christmas Carol' van Charles Dickens zullen ook onder anderen Owen Schumacher (55) en André van Duin (75) te zien zijn.

Scrooge Live is gebaseerd op het bekende kerstverhaal met de gierige bankier Ebenezer Scrooge in de hoofdrol. Die wordt gespeeld door Paul Groot. Op kerstavond wordt hem door een aantal geesten duidelijk gemaakt dat het in het leven niet alleen om geld draait, maar ook om zaken als vriendschap, liefde en familie. Tineke Schouten is te zien als Geest van het verleden en Angela Groothuizen als Geest van het heden. Kaj van der Voort speelt de jonge versie van Scrooge.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Animatiefilm Scrooge: A Christmas Carol zit vól grote sterren

De Omroep Max-versie van het verhaal is een muzikale speelfilm met passende kerstnummers en internationale hits. De regie is in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veldhuis & Kemper spelen hoofdrollen in Scrooge

Het programma wordt op 11 december op NPO 1 live uitgezonden vanuit Dordrecht. Met de uitzending wordt opnieuw aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en zoveel mogelijk geld op te halen om kinderen aan nieuwe, warme kleding te helpen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!