Jim: 'Ik stond op de cover van de Hitkrant, zo bizar'

01:37

Jim en Jamai tijdens finaleweek Idols 'week ondergedoken gezeten'

5 november 2022 23:54

Jim Bakkum (35) en Jamai Loman (36) kijken bij 'Renze op Zaterdag' terug op de eerste editie van de talentenjacht 'Idols'. Het is twintig jaar geleden dat het programma op tv wordt uitgezonden.

"We hebben een week ondergedoken gezeten"

Jamai vertelt dat zijn moeder hem had opgegeven. Ze hoopt dat de jury hem afwijst en dat het voor Jamai zo duidelijk wordt dat hij zich beter kon bezighouden met school, in plaats van zingen. "Ik was een bleu joch", zegt Jim over zijn auditie. Hij vindt het destijds doodeng om voor de camera te staan. "Ik was net vijftien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bettina Holwerda wil Jim slaan in zijn slaap: 'Haat mensengeluiden'

Idols is vanaf het begin een groot succes. Jim merkt pas bij de liveshows dat er veel mensen kijken omdat hij wordt aangesproken als hij uitgaat. Als hij op de voorkant van de Hitkrant staat valt het kwartje echt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamai en Tooske Ragas slaan nieuwe weg in als auteur

Ook de finaleweek komt ter sprake. Er is een posteractie en de finalisten gaan naar de Dam. Daar staat een gillende menigte op hen te wachten. Jamai vertelt dat hij zijn huis niet meer uit kon. "We hebben een week ondergedoken gezeten", zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jim en Bettina trotseren drukte op de weg: 'Wat een avontuur'

"We hebben dit meegemaakt", zei Jim. "Het is een soort wortel van onze carrière. Ik heb het nooit als een vloek gezien." Jamai heeft wel een tijdje dat hij het helemaal heeft gehad met Idols. "Maar nu het gaat zoals ik wil dat het gaat kan ik er wel vriendschap mee sluiten. Het heeft een warme plek bij veel mensen in hun hart. Daar word ik dus heel erg vrolijk van."

Jim zegt dat hij blij is dat mensen hem niet kennen van Idols. "Er is nu een hele generatie die mij daar niet van kent, maar wel van mijn films, bijvoorbeeld." Jamai zegt blij te zijn dat hij het voor elkaar heeft gekregen dat mensen hem ook van andere dingen kennen. "Ook de andere dingen in mijn carrière heb ik met heel veel liefde gedaan."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!