Beeld © RTL 4/screenshot Bureau Arnhem 8 november

'Onschuldige' scooterrijder blijkt grote drugsdealer

8 november 2022 22:13

In 'Bureau Arnhem' loopt Ewout Genemans (37) mee met agenten in Arnhem. In de nieuwste aflevering is te zien hoe agenten tijdens een willekeurige controle een grote vis aan de haak slaan. De jongen die ze staande houden blijkt namelijk- geheel tegen hun verwachting in- een grote drugsdealer te zijn.

"Dit ziet er ook helemaal niet uit als geld dat net gepind is"

Als Ewout met agenten in de auto zit, rijdt er een jongen op een scooter voorbij. De agenten houden de jongen staande en vragen om zijn rijbewijs. De jongen overhandigt zijn rijbewijs en de agenten willen hem al bijna laten gaan, als één van hen zich afvraagt of hij toevallig vandaag wiet heeft gerookt. "Ja een paar uurtjes geleden", zo geeft hij schoorvoetend toe. Als de agenten hem vragen of ze even mogen kijken, benadrukken ze dat hij het nu kan zeggen als hij middelen bij zich heeft die verboden zijn. De jongen ontkent dat echter. "Weet je dat zeker? Heb je helemaal niks bij je, ook geen softdrugs?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Agenten in Bureau Arnhem merken dat vertrouwen in politie gedaald is

Het onderbuikgevoel van de agent blijkt te kloppen, want als zijn tasje doorzoeken vinden ze direct drugs. En dat niet alleen, de jongen heeft ook flink wat contant geld op zak. De jongen legt uit dat hij het geld net gepind heeft en dat het om 'iets minder dan 300 euro' gaat. Maar als de agenten vragen of hij op zijn telefoon kan laten zien dat hij gepind heeft, komt hij met een opmerkelijk smoesje. Hij kan zijn afschriften niet laten zien omdat hij geen bankapp op zijn telefoon heeft. "Dit ziet er ook helemaal niet uit als geld dat net gepind is", zo constateren de agenten terwijl ze het geld bekijken. Als ze verder door zijn spullen zoeken vinden ze nog een zakje met geld en ook een visitekaartje van een advocaat. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Agent Marloes misselijk van lijk in Bureau Arnhem: 'Nog weinig herkenbaar'

Ze vragen de jongen of hij toevallig ook drugs in zijn onderbroek heeft. Iets wat hij stellig ontkent, maar bij nader onderzoek blijkt hij ook in zijn onderbroek flink drugs bij zich te dragen. Ze vinden onder andere heroïne en coke. "Je bent aangehouden voor het bezit van harddrugs", zo vertellen ze de jongen. "Je hebt recht op een advocaat." De jongen wordt mee naar het politiebureau genomen. De agenten leggen uit dat een aanhouding helaas in dit soort gevallen weinig uithaalt. De jongen kan een geldboete verwachten, maar zal die waarschijnlijk proberen te betalen door opnieuw te gaan dealen. Om dit te voorkomen hebben ze de jongen aangemeld voor een hulpverleningsprogramma om hem hopelijk uit het drugscircuit te halen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder ziet agenten Bureau Arnhem zoon van spoor halen: 'Wist niet dat hij was gefilmd'