Beeld © RTL

Winnaar Holland's Next Top Model is bekend: 'Voelt als een droom'

14 november 2022 13:22

Het tweede deel van de finale van 'Holland's Next Top Model' staat online bij Videoland en dat betekent dat we eindelijk weten wie de winnaar is van het huidige seizoen. Wij spraken deze blije kandidaat.

"Ik stond echt te shaken en ik had een adrenalinekick"

Let op: dit artikel bevat spoilers over de finale van Holland’s Next Top Model. 

Afgelopen maandag stond het eerste deel van de finale online. Finalisten Philip, Lando, Jazz en Esmée liepen allemaal voor de laatste keer over de catwalk om de jury te overtuigen. Aan het einde van de aflevering viel het doek voor Esmée. Dat betekende dat alleen Philip, Lando en Jazz nog kans maakten op de titel. Wie van hen zou worden gekroond tot de winnaar, was aan de kijkers thuis. Zij konden namelijk tot woensdag 9 november 18.00 uur online stemmen op hun favoriet. Hierna werd het tweede deel van de finale opgenomen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Loiza Lamers blikt terug op HNTM-deelname: 'Had ik dit wel moeten doen?'

Vandaag is de ontknoping en wordt duidelijk wie zich de winnaar of winnares van Holland's Next Top Model 2022 mag noemen. Niemand minder dan Lando heeft de meeste kijkers weten over te halen om op haar te stemmen. De Enschedese wint het programma en dus ook het contract bij The Movement Models én een shoot voor Vogue.

"Het was net een droom, het is allemaal zo onwerkelijk", vertelt ze aan RTL Boulevard. "Ik stond ook echt te shaken en ik had een adrenalinekick." Ook haar familie is enorm blij: "Die zijn retetrots, ik kan ze niet trotser maken."

Ondanks dat Lando op social media al hoorde dat veel mensen op haar stemden, vond ze de finale toch erg spannend. "Je hoopt natuurlijk dat je wint en ondanks dat ik er een goed gevoel bij had, weet je het natuurlijk nooit." Wat Lando wel zeker weet, is dat ze door veel mensen uit de LHBTIQ-gemeenschap wordt gesteund: ze is namelijk transgender. "Ze staan achter mij en dat voel heel erg fijn." Het winnen van de titel was voor haar daarom extra belangrijk: "We schrijven geschiedenis met z'n allen: wij mogen ook gezien worden." Haar verhaal inspireert ook veel van haar volgers. Zo krijgt Lando regelmatig 'lieve berichtjes' van andere trans personen die 'kracht halen' uit haar persoonlijke verhaal. "Mijn droom is om jonge meisjes een duwtje in de goede richting te geven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voormalig HNTM-kandidaat Cecilia openhartig: 'Heb acht jaar boulimia gehad'

Het eerste deel van de finale werd afgelopen zomer al opgenomen, wat betekende dat de finalisten maandenlang in spanning hebben gewacht op de verlossende uitslag. Lando vond dit erg lastig: "Ik kreeg ook allemaal vragen van mensen en ik kon nog niks zeggen. Maar we wísten ook niks." Haar toekomst als model ziet Lando rooskleurig tegemoet. "Nu begint het pas echt. Ik heb echt zin om hard te werken ervoor. Mijn droom is dat ik lekker veel klussen kan doen en iedereen trots kan maken." De komende weken gaat ze zichzelf klaarstomen voor 'wat er nog komen gaat'. Wat dit precies is, weet ze nog niet: "Ik ga zien waar het schip strandt." 

Je bekijkt de finale van Holland's Next Top Model nu bij Videoland. 

Emotionele verrassing voor HNTM-finalisten: ‘Had dit nooit verwacht’

03:02

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!