Olga Commandeur in Secret Duets Beeld © RTL

Olga Commandeur maakt onuitwisbare indruk in Secret Duets

17 november 2022 21:38

Duizenden Nederlanders staan dagelijks op met 'Nederland in Beweging' en dus ook met Olga Commandeur (64). Voor de presentatrice en oud-atleet is het programma gesneden koek: ze presenteert het al sinds 2000. Maar nu stapt Olga behoorlijk uit haar comfort zone: vanavond dook ze namelijk ineens op in 'Secret Duets'.

"Doodeng, ik stond helemaal te shaken"

In Secret Duets zingen zangers met een mysterieuze - want: uit het zicht afgeschermde - BN'er. Aan de zanger en het panel de taak om te raden wie de secret singer is die ze horen. Zangeres Tania Kross herkent de stem van haar duetpartner niet als ze samen What a Wonderful World van Louis Armstrong zingen. Gerard Joling, Romy Monteiro en Dave von Raven in eerste instantie evenmin, zelfs met behulp van beelden van achtereenvolgens drilpudding (drillen), gouden medailles (zevenvoudig nationaal kampioen atletiek) en een zwaard (verwijzend naar 'commandeur'). 

Ze merken hoge hakken achter een stapel stoelen, sportieve benen en blond haar op, maar tasten verder nog in het duister. Wel valt hun op dat de dame in kwestie een aardige stem heeft en toonvast zingt. Dan geeft presentator Jamai Loman de volgende hint: "Het leven zit vol ups en downs." 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Zingende Frits Wester duikt op in Secret Duets

Gerard slaakt een kreet: "Ik weet het, gelijk. Maar ik kan me niet voorstellen dat zij het is." Het driekoppige panel raadt het goed: het is Olga Commandeur. Nu is het nog aan Tania om het goed te raden. Jamai richt zich tot de inmiddels voor het publiek zichtbare Olga: "Zonder te veel weg te geven, maar het is natuurlijk behoorlijk uit je comfortzone." 

Na nog een zangronde gist Tania dat het een sporter betreft. En wat subtiele hints van het panel verder snapt de zangeres dat het gaat om 'de dame van Nederland in Beweging'. Dan mag Olga zichzelf onthullen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Samantha Steenwijk kan er geen chocola van maken in Secret Duets

"Enig hè", lacht de Nederland in Beweging-presentatrice, die we voornamelijk in sportkleding en op sneakers zien, enthousiast. Maar ook: "Doodeng, absoluut. Ik stond helemaal te shaken."  

Tania zegt: "Als ik groot ben, wil ik ook een Olga Commandeur worden qua gezondheid en fitheid. Je bent een fantastisch voorbeeld." Waarop Olga kenbaar maakt te dromen van een zangcarrière: "Weet je dat ik toevallig de afgelopen tien jaar zeg: 'In mijn volgende leven wil ik zangeres worden'? Dit is mijn debuut."

Panellid Dave von Raven deed overigens in dezelfde aflevering een steengoede Martien-imitatie: 

Dave von Raven doet Martien Meiland na

01:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!