Iris Enthoven Beeld © Elvin Boer

Kamp van Koningsbrugge-kijkers kwaad door grove fout Iris

10 november 2022 21:27

Verontwaardiging alom onder de kijkers van 'Kamp van Koningsbrugge: Special Edition'. Als de cursisten worden gevraagd om in het donker naar een bepaald punt te lopen in vijandig gebied maakt Iris van Enthoven (28) een grove fout.

"Ik begrijp jou soms niet helemaal"

Na een peptalk van de instructeurs om honderd procent van zichzelf te geven, lapt Iris alle regels van de opdracht aan haar laars. Ze moet zich namelijk ongezien naar een punt begeven, maar omdat ze achterloopt op schema besluit ze om mensen om hulp te vragen. Al liftend hoopt de presentatrice de route af te leggen. Een grote inschattingsfout, omdat dit haar bij een echte opdracht in gevaar zou brengen.

Zodra de instructeurs er lucht van krijgen dat Iris contact met mensen opzoekt in plaats van dat ze wegduikt of zich verstopt, grijpen ze in. Iris is niet alleen te laat op haar locatie, ze is ook nog eens de weg kwijt. "Kies jij soms voor de makkelijke weg in de hoop dat ik er niet achter kom? Ik begrijp jou soms niet helemaal, maar ik ga je nu terugzetten op de route", luidt de kritiek van de instructeur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dai Carter uit Kamp van Koningsbrugge gaf werk als commando op voor kinderwens

De kijkers, die inmiddels ook volledig in de opleiding opgaan, uiten hun ongenoegen op Twitter. Verontwaardigd reageren ze op Iris' actie. 'Wat doe je nu?' vraagt een kijker zich af. 'Iris moet nu weggestuurd worden, lijkt me?' klinkt het in een ander bericht. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kamp van Koningsbrugge-kijkers bekritiseren 'snelste afvaller ooit'

Kamp Van Koningsbrugge Special Edition is op donderdag om 20.35 uur te zien bij NPO 1. Kijk de aflevering hier terug.