Hans de Booij in Secret Duets Beeld © Secret Duets/RTL

Jaren 80-zanger Hans de Booij na 40 jaar weer op het podium in Secret Duets

11 november 2022 12:04

Iedereen kan opduiken in het RTL 4-programma 'Secret Duets'. Zo stappen donderdagavond tot ieders grote verbazing onder meer Loes Haverkort (41) en Linda Wagenmakers (46) de spotlights in. Toch zijn sommige stemmen zó herkenbaar, dat het programma besluit een stemvervormer in te zetten. Samantha Steenwijk (36) heeft dan ook totaal niet door dat het al die tijd Hans de Booij (64), bekend van de hit 'Annabel' uit 1983, is die naast haar staat.

"Een heel grote eer. Echt fantastisch!"

Dat is ook niet zo gek, want als het de beurt is aan Samantha om met haar geheimzinnige partner een duet te zingen, moet ze het doen met enkel hints. Omdat er gebruik wordt gemaakt van een stemvervormer is niet eens duidelijk of het om een man of een vrouw gaat. Ook uit het silhouet van de secret singer is niets op te maken, aangezien de zanger in een typisch Engelse telefooncel staat. Op het scherm dansen ondertussen allemaal telefoons.

Samantha is er dan ook van overtuigd dat het wel iets met bellen te maken móét hebben. Alleen denkt ze in de verkeerde hoek. "Misschien iemand die voor een 06-lijn werkt?" grapt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamai ergert zich aan 'gezeik' van kritische kijkers over Secret Duets

Als vervolgens de deur van de telefooncel een stukje opengaat en de stemvervormer van de microfoon gaat, heeft Jeroen van der Boom meteen door wie het is. "Ja, ik weet het! Wat leuk!" roept hij enthousiast. "Die heb ik jaren niet gezien." Ook Dave von Raven vindt het 'heel bizar', terwijl Ruth Jacott geen enkel idee heeft - net als Samantha. Presentator Jamai Loman geeft dan ook nog een hint en vertelt het een 'enorme eer' te vinden.

Als de muur eindelijk omhoogkomt en Hans zichzelf onthult, moet Samantha - die denkt dat het Barry Hay is - enorm lachen. "Stom, maar een heel grote eer. Echt fantastisch!"

Secret Duets is iedere donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 4 of kijk alvast vooruit bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!