Iris Enthoven Beeld © ANP

Iris Enthoven reageert op geblunder in Kamp van Koningsbrugge

11 november 2022 20:24

Iris Enthoven (28) reageert bij Radio 538 op haar geblunder in 'Kamp van Koningsbrugge: Special Edition'. De presentatrice is hartstikke moe als ze een grote fout maakt in het programma.

"We hebben veel tranen gezien"

"Mijn hele Kamp van Koningsbrugge ging hartstikke goed, maar ik was volledig verdwaald. Ik was uren aan het zoeken in m'n eentje met een wapen. Ik werd een beetje paniekerig. Dan denk je in oplossingen", vertelt ze op de radio. "Toen dacht ik: ik ga mensen om hulp vragen. Maar dat moet je nooit als commando doen in vijandelijk gebied, want je moet onzichtbaar blijven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kamp van Koningsbrugge-kijkers kwaad door grove fout Iris

In het programma lapt Iris gisteren, na een peptalk van de instructeurs om honderd procent van zichzelf te geven, alle regels van de opdracht aan haar laars. Ze moet zich namelijk ongezien naar een punt begeven, maar omdat ze achterloopt op schema besluit ze om mensen om hulp te vragen. Al liftend hoopt de presentatrice de route af te leggen. Een grote inschattingsfout, omdat dit haar bij een echte opdracht in gevaar zou brengen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers steunen Natasja Gibbs bij stoppen Kamp van Koningsbrugge

Ze kijkt er met een dubbel gevoel op terug. "Ik moet er nu wel om lachen (...) maar ook een beetje emotioneel. Tot op gisteren was ik lekker aan het gaan, maar gisteren ben ik wel een beetje gebroken. Ook mijn kwetsbare kant, we hebben veel tranen gezien." 

Samen met medekandidaat Daphne Koster zit Iris vanochtend huilend aan de telefoon, omdat ze terugdenken aan de heftige periode tijdens de opnames van het programma.