Beeld © ANP

Vrouw van John van den Heuvel verloor haar baan door zijn werk

12 november 2022 21:20

John van den Heuvel (59) heeft in 'Sterren op het Doek' een opvallende onthulling gedaan. Zijn vrouw bijkt namelijk haar baan op een school te zijn kwijtgeraakt vanwege zijn werk als misdaadverslaggever. De school stemde niet in met de aangescherpte beveiligingsmaatregelen die voor haar en de school zouden gelden na de dood op Peter R. de Vries.

"Ik vind het ook van een ongekende lafheid getuigen"

"Mijn vrouw was kleuterjuf", zo vertelt de misdaadverslaggever. "En na de moord op Peter werden natuurlijk nog eens de toch al strenge beveiligingsmaatregelen extra aangescherpt." Daarmee doelt John op de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. "En een van de gevolgen was dat mijn gezin extra beveiligd werd en dat ook zij op haar werk uit voorzorg een bepaalde vorm van beveiliging zou gaan krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Saïd Razzouki bedreigde John van den Heuvel vanuit cel in Colombia

De journalist vertelde dat zij dat begrijpelijk vonden. "Maar de school waar ze werkte vond dat niet begrijpelijk, met name de directie en het schoolbestuur. Ze werd eigenlijk terwijl we nog in een hele verdrietige periode zaten, bij het schoolbestuur geroepen en naar huis gestuurd van: sorry maar vanwege het werk van je man en de consequenties rond beveiligingsmaatregelen op school willen we niet meer dat je hier komt. Uiteindelijk is haar arbeidsovereenkomst beëindigd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Serie over illegale wapenhandel met John van den Heuvel nu bij Videoland

John benadrukt dat hij en zijn vrouw niet wilden dat er iets zou gebeuren op de school. "Mijn vrouw al helemaal niet. Als daar vanuit overheidswege of politie of justitie aanwijzingen voor waren geweest hadden we gezegd: onmiddellijk stoppen. Maar dat was allemaal niet. En ik vind het ook van een ongekende lafheid getuigen van die school dat vanuit hele opportunistische redenen wordt gezegd: ga maar naar huis. Het einde van het liedje is dat mijn vrouw na bijna veertig jaar onderwijs nu het onderwijs uitgeknikkerd is omdat ik misdaadjournalist ben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel had ruzie met Peter R. de Vries graag uitgepraat

John stelt dat ze alles hebben geprobeerd en dat zelfs de burgemeester erbij betrokken raakte. Dat loste volgens hem niets op. "Ik weet hoeveel liefde zij voor haar vak heeft en kinderen zijn haar alles." Door de beslissing van de school is de kans volgens John 'niet groot dat je op een andere school aan de slag hoeft te gaan', iets wat enorm aan hem knaagt.  

De journalist zei verder in het interview dat de dood van Peter een 'traumatische gebeurtenis' was. "Het is nog steeds ook wel een open wond merk ik. Dat er iets gebeurt met een directe collega waar je eigenlijk zelf ook bang voor bent. Nou ja bang voor bent, rekening mee houdt." Ook speelde mee dat John niet 'op goede voet' was met Peter vlak voor diens dood, vertelde de journalist. Na de dood van Peter kwam bij hem het besef 'dat je nooit meer de gelegenheid hebt om het uit te praten.'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!