Beeld © ANP

NPO grijpt in na tegenvallende kijkcijfers van Lauren!

13 november 2022 14:03

Het programma 'Lauren!' van AVROTROS-coryfee Lauren Verster (42) is tot nu toe absoluut geen kijkcijferhit en daarom ziet de NPO geen andere uitweg dan het programma vanaf dinsdag eerder te gaan uitzenden. Het programma was tot nu toe om 23.00 uur te zien maar is vanaf dinsdag rond 21.45 uur geprogrammeerd.

"We scoorden de afgelopen jaren goed, maar toen zaten we altijd rond 21.00 uur"

Dit vertelt Lauren in het radioprogramma De Perstribune. De eerste aflevering van deze nieuwe reeks trok 78.000 kijkers. "Dat was dramatisch, natuurlijk helemaal ruk", aldus Lauren. Volgens de programmamaker hing dit samen met het late tijdstip van uitzending. "We scoorden de afgelopen jaren goed, maar toen zaten we altijd rond 21.00 uur."

Lauren schrok toen ze zag dat haar programma dit najaar pas om 23.00 uur te zien zou zijn. "Ik dacht: wat is dat nou weer voor tijdstip? Ik heb geprobeerd dat te veranderen, maar dat is niet gelukt." Na de schok van dinsdagavond is de NPO hier toch op teruggekomen. "Ze dachten: zo gaat het niet werken, zo helpen we het programma om zeep."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwangere Lauren Verster gaat naar gangsters en wietnonnen

In de reeks reist Lauren de wereld over en ontmoet ze mensen. Dit seizoen praat zij onder meer met nonnen en gangsters. Het is al het tiende seizoen van Lauren! "Het programma wordt tot nu toe steeds voortgezet, dat is een goed teken", aldus de AVROTROS-presentatrice.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lauren Verster: 'De geluidsman begon me in mijn nek te likken'

Lauren deed in het radioprogramma nog een bijzondere onthulling. Ze verklapte namelijk dat ze volgende week zal bevallen van haar derde kindje. "Ik krijg een keizersnee, dus ik weet wanneer hij komt", zo legt ze uit. Het gaat goed met de presentatrice, alleen voelt ze zich 'lichtelijk stoned in mijn hoofd'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Affaire was 'onvermijdelijk' volgens Lauren Verster

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!