Beeld © ANP

Rifka: 'Verhaal tweede seizoen Judas in werkelijkheid nóg erger'

14 november 2022 00:06

Volgens Rifka Lodeizen (50) is het verhaal dat wordt verteld in het tweede seizoen van de Videoland-serie 'Judas' in 'de werkelijkheid nog erger' dan hoe het in de serie is neergezet. Dat vertelt de actrice zondagavond aan tafel bij 'Renze op Zondag'.

"Het is wel eens lekker, maar ook heel uitputtend om te spelen"

Rifka speelt de rol van Astrid Holleeder, zus van crimineel Willem Holleeder, en vindt het 'een zware rol'. "Ik vond het eerste seizoen best wel zwaar. Ik wilde graag dat het goed ging worden. Dat het Astrid eer aan zou doen, en haar verhaal." Het hele verhaal was nog niet verteld, meent de actrice. "Vanuit dramatisch perspectief was het heel interessant om te maken. Astrid is een hele sterke en slimme vrouw en dat is best wel heel leuk om te spelen. Het is wel eens lekker, maar ook heel uitputtend om te spelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Judas introduceert acteur Mark Rietman als Peter R. de Vries

Marit van Bohermen, die in de huid van zus Sonja Holleeder kruipt, sluit zich aan bij de woorden van Rifka. "Wij zijn er ons heel erg van bewust dat Sonja en Astrid echte mensen zijn, die wij natuurlijk ook hebben ontmoet. Dus je wil het ongelofelijk goed doen."

In het tweede seizoen zien we acteur Mark Rietman in de rol van Peter R. de Vries. De overleden misdaadverslaggever stond de zussen jaren bij en had een bijzondere band met hen:

Rifka Lodeizen: 'Judas II doet Peter R. de Vries eer aan'

01:45

Renze op Zondag is op zondag om 22.30 uur te zien op RTL 4. De aflevering kun je terugkijken bij Videoland.