Niek en Thijs in Expeditie Robinson Beeld © RTL

Niek niet blij met gedrag Thijs in Expeditie Robinson: 'Doet alsof hij mij in z'n macht heeft'

14 november 2022 22:04

De laatste eilandraad hakt er flink in bij de kandidaten van 'Expeditie Robinson'. Het kunstje dat Niek flikt, neemt vooral Thijs hem niet in dank af. En hoe Thijs daar dan weer op reageert, valt bij Niek niet in goede aarde.

Let op, dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson. 

"Ik ga het niet tegen hem zeggen, want dan wordt hij alleen maar bozer"

De aflevering begint met Niek die zijn excuses aan wil bieden voor zijn actie op de eilandraad. Hij krijgt flink wat kritiek te verduren nadat hij Vincent op de hoogte brengt dat men hem weg wil stemmen. "Ik wil mijn excuses aanbieden. Ik heb iedereen in een heel lastig pakket gezet, vooral Vincent. Ik heb dat in een opwelling gedaan."

Thijs noemt het handelen van Niek 'egoïstisch'. "Je smeedt een plannetje achter iemands rug om en daarna wil je er met een goed gevoel mee wegkomen. Dat doe je voor jezelf." Thijs is ondertussen wél blij dat zijn 'meesterplannetje' lijkt te werken. "Ik wil natuurlijk in de finale met mensen die ik kan hebben en niet met mensen die ik niet kan verslaan."

Het enige waar Niek van baalt is hoe Thijs met de situatie omgaat. "Hij heeft een beetje het gevoel alsof hij mij in z'n macht heeft. Dat vind ik niet zo prettig. Maar ik ga het niet tegen hem zeggen, want dan wordt hij alleen maar bozer."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Grimmige sfeer tijdens eilandraad in Expeditie Robinson: 'Egoïstisch en wanhopig'

Terug naar afvallerseiland, waar Vincent na het vertrek van Chatilla en Mike alleen verblijft. Waar veel mensen alleen zijn op afvallerseiland vrezen, is dat bij Vincent niet het geval. "Ik vind dit genieten. Mijn eigen eiland, heerlijk. Ze hebben echt de verkeerde weggestuurd."

Eten vindt hij er genoeg. "Ik vind cassave, kokosnoten en zelfs peper. Dit eiland voelt voor mij niet als een verliezerseiland. Ik heb de mogelijkheid om mezelf aan te sterken. Dat ga ik ook doen, zodat ik nog sterker in de halve finale verschijn."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mike Weerts uit Expeditie Robinson baalde van afvallerseiland: 'Ging stuk van de honger'

Na de proef, die door Dennis is gewonnen, merkt Niels dat hij niet meer bezig is met het winnen van het programma. "Ik merk dat, door de weken heen, het bij mij helemaal niet meer gaat om die eindklassering. Ik zit er al best wel lang mee. Ik merkte dat er veel verdriet van mijn vader omhoog kwam. Ik wilde heel graag voor hem winnen. Maar nu beleef ik de expeditie heel anders. Ik ga liever tijd met mijn gezin spenderen dan dat ik hier voor de winst ga. Dus ik hoop dat jullie vanavond op mij gaan stemmen", zegt hij tegen zijn kampgenoten.

Andere kandidaten vinden het tegelijkertijd ook vervelend dat Niels vraagt om weggestemd te worden. Zowel Dzifa, London, Niek als Thijs willen eigenlijk van de gelegenheid gebruikmaken om Ferry van het eiland af te sturen. Ook Niels houdt het spannend. "Wie weet komt er nog een goocheltrucje vanavond."

Maar van enige tovenarij blijkt geen sprake op de eilandraad. Niels wordt door zijn medekandidaten naar huis gestuurd en daar is hij blij om. Het aanbod om nog naar afvallerseiland te gaan slaat hij af. "Ik ga lekker naar huis."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ongezouten mening van Expeditie-kijkers raakt Chatilla niet: 'Alleen maar om lachen'

Uitslag eilandraad kwam niet als verrassing

03:49

Expeditie Robinson zie je iedere maandag om 20.30 uur op RTL 4. De aflevering kun je terugkijken bij Videoland.