Beeld © Videoland/screenshot Bureau Arnhem 15 november

'Overleden' man staat op uit de dood in Bureau Arnhem

15 november 2022 22:07

In 'Bureau Arnhem' loopt Ewout Genemans (37) mee met agenten in Arnhem. In de nieuwste aflevering is te zien hoe agenten een melding krijgen van een bewoner die al drie weken niet is gezien. Omdat zijn woning omringd is met vliegjes, wordt er van het ergste scenario uitgegaan.

Als Ewout met de agenten in de politieauto zit, krijgen ze een melding binnen waar hun nekharen meteen recht overeind van gaan staan. Een persoon blijkt al drie weken niet te zijn gezien en er zitten vliegjes voor zijn ramen. "Dat er vliegjes zijn is geen goed teken he?", zo vraagt Ewout aan de agenten. "Nee zeker niet", zo reageert één van hen. "We kijken wel op tegen dit soort meldingen, want 9 van de 10 keer is het een overleden persoon in de woning. Die penetrante geur herken je direct."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Onschuldige' scooterrijder blijkt grote drugsdealer

Wanneer Ewout met de agenten voor de woning staan, moet hij toch wel even slikken. "Ik vind het een beetje een griezelig momentje, want je weet dat je iets gaat zien dat niet prettig is." Als ze dichterbij de woning komen, is inderdaad te zien dat het raam bezaaid is met vliegjes. En dat niet alleen, er hangt namelijk ook een vreemd luchtje om de woning heen. "Er komt een hele penetrante geur je tegemoet", zo stelt één van de agenten vast. Hij omschrijft het als 'beschimmeld brood dat lang in de zon heeft gelegen.' De agenten twijfelen dan ook niet over wat ze binnen zullen aantreffen. "Dit is echt het rottingsproces dat je ruikt. Je kunt redelijk invullen dat degene die binnen is al een tijdje is overleden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Agent Marloes misselijk van lijk in Bureau Arnhem: 'Nog weinig herkenbaar'

Wanneer ze de deur van de woning intrappen en naar binnen gaan, staat ze echter een grote verrassing te wachten. De bewoner staat namelijk levend en wel in de woning. "Het is wel zorgwekkend als de lijkengeur onder je deur vandaan komt als je nog gewoon in leven bent", zo merkt Ewout op. "We treffen meneer in goede gezondheid aan", stelt één van de agenten vast. "Alleen de voedselresten van vorig jaar liggen hier nog. Meneer heeft hulp nodig, dat is duidelijk. Er liggen zakken vol eten binnen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Agenten in Bureau Arnhem merken dat vertrouwen in politie gedaald is

Hoewel ze blij zijn dat de man nog gewoon in leven is, maken ze zich wel zorgen om hem. Ze koppelen hem daarom aan een wijkteam. De coaches uit dit team helpen de man om zijn woning weer leefbaar te maken en brengen hem ook in contact met de juiste hulp. 

Bureau Arnhem zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 4 en je kijkt het programma bij Videoland terug. 

Onverwachte wending: ‘overleden’ man staat op uit de dood

03:46