Jan Slagter Beeld © ANP

Jan Slagter hekelt Nederlandse talkshows: 'Te braaf en te beleefd'

17 november 2022 11:30

Omroepbaas Jan Slagter (68) vindt talkshows in Nederland 'te braaf, te beleefd en te weinig confronterend'. Dat stelde Jan donderdagavond in de Kees Lunshof-lezing, die hij uitsprak in Nieuwspoort in Den Haag. De jaarlijkse lezing is vernoemd naar de parlementair journalist en oud-voorzitter van Nieuwspoort, die in 2007 overleed.

"Af en toe heb ik het idee dat Instituut Clingendael een kantoor heeft bij de redactie van Op1"

Jan pleitte er in zijn lezing voor dat 'redacties met elkaar zouden moeten afstemmen welke onderwerpen zij behandelen om doublures te voorkomen'. Ook bekritiseerde de baas van Omroep MAX het monotone uitnodigingsbeleid aan de talkshowtafels. "Af en toe heb ik het idee dat Instituut Clingendael een kantoor heeft bij de redactie van Op1."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter verlaat noodgedwongen appartement vanwege hond

Verder stelt de omroepbaas dat redacties te veel meegaan in de voorwaarden die vooraf worden gesteld door woordvoerders van politici. "Ik zou graag zien dat wekelijks een minister of staatssecretaris zijn of haar beleid komt uitleggen en dat dan niet de usual suspects aan tafel zitten, maar de gewone burger die gevolgen van het beleid aan den lijve ondervindt en daar dan over in discussie gaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter begint binnenkort met eerste zwemles ooit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!