Ellen Pompeo als Meredith Grey in Grey's Anatomy Beeld © ANP

Ellen Pompeo verlaat Grey's Anatomy: 'Voor altijd dankbaar'

18 november 2022 12:45

'Grey's Anatomy'-fans, zet je schrap voor een slechtnieuwsgesprek. Ellen Pompeo (53) maakt bekend dat ze stopt met de populaire ziekenhuisserie en haar personage Meredith Grey dus vertrekt.

"De show moet doorgaan"

"Ik ben voor altijd dankbaar en gevleid door de liefde en steun die jullie mij, Meredith Grey en de show negentien seizoenen lang getoond hebben", pent Ellen op Instagram. "Niks zou mogelijk zijn zonder de beste fans ter wereld. (...) Jullie hebben de rit zo leuk en iconisch gemaakt. Ik hou zielsveel van jullie en waardeer jullie net zo." 

Maar, voegt ze toe: "Dit is niet jullie eerste keer in de achtbaan. Jullie weten dat de show door moet gaan." En ze biedt nog een schrale troost: "Ik kom zeker nog eens terug voor een bezoekje." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Goed nieuws voor Grey's Anatomy-fans! Actrice hint op spin-off

Het nieuws komt niet helemaal uit de lucht vallen. In het negentiende seizoen, dat nog niet in Nederland te zien is, is Ellen in slechts acht afleveringen te zien. Dit betekent dus meteen ook haar laatste seizoen als vast personage.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen Pompeo verdedigt Grey's Anatomy-collega Katherine Heigl

Het is een komen en gaan in Grey's Anatomy. Zo maken Jessie Williams (dokter Jackson Avery) en Kate Walsh (dokter Addison Montgomery) hun comeback, maar verdween Sarah Drew (dokter April Kepner) het vorige seizoen uit het Grey Sloan Memorial Hospital.

Er vloeiden behoorlijk wat tranen op de set van de serie: 

Bridget Maasland heeft in 300 dagen 400 afleveringen Grey's Anatomy gezien

03:48

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!