Beeld © ANP

Özcan Akyol sprak met aangeslagen Matthijs: 'Hij is verdrietig'

21 november 2022 07:48

Özcan Akyol (38) heeft gebeld met Matthijs van Nieuwkerk (62) na het vernietigende stuk in de ‘Volkskrant’. Matthijs is erg aangeslagen door het artikel over zijn grensoverschrijdende gedrag in ‘De Wereld Draait Door’, vertelt Özcan in ‘De Oranjewinter’.

"Ik vind het zielig voor hem"

Als de mannen het over Matthijs hebben, laat René van der Gijp geen spaan van hem heel. "Het is een totale randdebiel. Ik ben echt tegen mensen vernederen, mensen die dat doen vind ik het ergste wat er is." Volgens René is het Matthijs eigenlijk niet eens kwalijk te nemen. "Want die is gek. Die is niet goed. Ik vind het erger van mensen uit zijn omgeving, die zijn het meer aan te rekenen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kan Matthijs van Nieuwkerk nog boegbeeld blijven van de NPO?

Özcan, die jarenlang in De Wereld Draait Door gast is geweest, kijkt wat milder naar de situatie. Hij heeft de telefoon opgepakt om zijn goede vriend te bellen. "Hij maakte een aangeslagen indruk", vertelt Özcan. "Hij is verdrietig en ook wel overrompeld. Ik denk niet dat hij had gedacht dat het zo groot zou worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-DWDD-visagist wil in gesprek met Matthijs van Nieuwkerk

Volgens Özcan stuurt Matthijs in eerste instantie een verklaring naar de Volkskrant. "Hij noemde daar namen in van andere mensen en dat werd niet gewaardeerd door de omroep. Hij moest een nieuwe reactie sturen waarin hij meer spijt betuigde. Hij heeft er wel echt spijt van."

Özcan zegt dat hij al die jaren niets heeft gemerkt in De Wereld Draait Door. "Ik ben ook verrast door wat ik heb gelezen. Als gast kom je om 6 uur, kwart over 6 aan. Die redactie is helemaal afgezonderd. Je doet je show van 7 tot 8 en dan doe je een drankje en dan ben je weg. Hoe hadden wij dat moeten weten? Het was een onaangename verrassing. Ik weet dat ze volgende week met hem gaan praten, BNNVARA. Ik denk dat hij zich in de steek gelaten voelt. Ik vind het zielig voor hem."

Rob: 'Woeste reactie van Matthijs op DWDD-artikel lekt vast uit'

06:02

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!