Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door Beeld © ANP

Matthijs van Nieuwkerk stapt op bij BNNVARA

21 november 2022 13:43

Matthijs van Nieuwkerk (62) verbreekt de banden met omroep BNNVARA. Het vertrouwen tussen beide partijen is weg sinds het onthullende artikel in de 'Volkskrant'. "Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk", laat Matthijs weten aan het ANP.

"Ik schaam me voor de angst die redacteuren hebben gevoeld"

"Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden: schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een - letterlijk - blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat De Wereld Draait Door, toch mijn levenswerk, wankelt", aldus Matthijs. De presentator gebruikt de komende periode 'om tot bezinning te komen'. "Daarna hoop ik weer van me te laten horen."

BNNVARA laat weten het besluit van Matthijs om te vertrekken te respecteren. "Een spijtbetuiging van Matthijs vonden en vinden we essentieel, daar hoort de erkenning bij dat er over grenzen van (oud)-collega’s is gegaan", aldus de omroep. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-DWDD-visagist wil in gesprek met Matthijs van Nieuwkerk

Er is nog geen duidelijkheid over de werkzaamheden van Matthijs bij de NTR, een andere omroep waar hij progamma's voor maakt. De NTR 'moet in overleg' met zowel de televisiemaker als de NPO, heeft een woordvoerder van de NTR gemeld aan het ANP. De NTR maakt met Matthijs verscheidene tv-programma's rond de Top 2000. Of die ook dit jaar worden gemaakt, is nog onduidelijk. De NTR besloot zaterdag de tweede opnamedag van de Top 2000 Quiz niet door te laten gaan. Vrijdag zijn wel opnames gemaakt. De draaidagen van Top 2000 à Go-Go staan voor volgende maand gepland.

Matthijs is in opspraak nadat de Volkskrant vorige week een uitgebreid onderzoek publiceert naar de werkcultuur achter de schermen van De Wereld Draait Door. Tientallen medewerkers spreken van 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen', ook vanuit de hoofdredacteur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BNNVARA zet vraagtekens bij spijtbetuiging Matthijs van Nieuwkerk

Oud-Jakhals Matthijs Kleyn kan daarover meepraten. Hij doet in RTL Boulevard uitgebreid zijn verhaal over de scheldpartijen en zijn onverwachte ontslag: 

Matthijs Kleyn: 'DWDD draaide om het merk, niet de mensen'

03:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!