Beeld © RTL

Hard tegen hard in Expeditie Robinson: 'Koekje van eigen deeg'

21 november 2022 22:12

De expeditie is ruim vier weken bezig en het deelnemersveld is flink uitgedund. Nu de kandidaten één voor één naar huis gaan, neemt het aantal bondjes en complotten toe. De strijd tussen Niek en Thijs borrelt nu al een aantal afleveringen. De apotheose daarvan vindt plaats in de nieuwste aflevering van 'Expeditie Robinson'.

Let op: dit artikel bevat spoilers over Expeditie Robinson.

"Hij moet gewoon weg!"

Thijs, die verantwoordelijk is voor het vertrek van Vincent naar afvallerseiland, is van plan om nog een coup te plegen. Zijn doelwit is Ferry. "Waarom zouden wij met een olympisch kampioen zwemmen willen strijden?" vraagt hij zich af. "Hij is een te sterke speler. Hij moet gewoon weg!"

Ook Niek is door Thijs in vertrouwen genomen, maar die voelt zich niet meer zo senang in die situatie. Daarop besluit hij Ferry in te lichten over het plan van Thijs. De twee vinden hem allebei heel bazig, wat ze niet zo fijn vinden. "Hij verdient een koekje van eigen deeg", aldus Niek. "Ik gun het jou gewoon meer dan Thijs", zegt hij vervolgens tegen Ferry.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ongezouten mening van Expeditie-kijkers raakt Chatilla niet: 'Alleen maar om lachen'

Ferry loopt daarop naar Dennis en Harry, die hij al twee keer heeft verraden, in de hoop dat zij samen met hem op Thijs willen stemmen. "Dan moet je wel echt je woord houden", luidt de reactie van Harry. "Anders word ik helemaal gek." Toch zijn ze blij met de ontwikkeling en de mogelijkheid om op Thijs te stemmen. "Ik zie dat graag gebeuren", aldus Harry.

De immuniteitsproef wordt ditmaal gewonnen door April, die Niek en Ferry meeneemt naar winnaarseiland. Daar krijgen de drie expeditieleden een videoboodschap van hun geliefden. Vooral Niek breekt daardoor. "Dit is wel nice. Het is precies wat ik nodig had."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mike Weerts schrok van gewichtsverlies na Expeditie: 'Holy Crap'

Vlak voor de eilandraad blijkt dat London zijn plunder inzet. Dat kan volgens Dennis maar één ding betekenen: hij wil de immuniteitsmunt van Ferry ongeldig maken. Ondertussen heeft Thijs niet door dat een groot gedeelte juist op hém wil stemmen. Uiteindelijk krijgt hij de meerderheid van de stemmen. "Soms maak je plannetjes die werken en soms maak je plannetjes die niet werken", luidt zijn conclusie.

Maar ook voor Thijs is het avontuur nog niet afgelopen. Dat hij naar afvallerseiland gaat, vindt hij alleen maar mooi. Wat hij nog niet weet, is dat hij daar Vincent aantreft. Uitgerekend de persoon die door zíj́n toedoen is weggestemd. En Vincent is klaar voor een strijd. "Het wordt echt een gevecht als iemand naar dit eiland komt", belooft hij.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Harry Piekema ging in therapie voor Expeditie Robinson

Expeditie Robinson zie je iedere maandag om 20.30 uur op RTL 4. Aflevering gemist? Terugkijken kan bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!