Beau van Erven Dorens Beeld © RTL 4/screenshot BEAU 21 november 2022

Beau werkt met DWDD-redacteuren: ‘Is een open wond’

22 november 2022 11:43

In ‘BEAU’ komt het grensoverschrijdende gedrag van Matthijs van Nieuwkerk (62) uitgebreid aan bod. Janke Dekker (58), voorzitter van MORES (het meldpunt voor ongewenst gedrag in de cultuursector) en Angela de Jong (46) geven hun ongezouten mening over wat zich de afgelopen dagen heeft afgespeeld. Voor Beau krijgt het gesprek ook een persoonlijke wending, er blijken namelijk opvallend veel redacteuren van 'De Wereld Draait Door' bij hem te werken.

"Het is ontzettend terecht, maar het blijft ontzettend pijnlijk"

Zowel Angela als Janke heeft geen goed woord over voor het gedrag van Matthijs. Toch vinden ze hem in zekere zin ook een slachtoffer: BNNVARA had volgens hen veel sneller en beter moeten ingrijpen. "Ze hadden hem beter moeten beschermen", vindt Angela. "De goede naam van het programma is bedoezeld en een toppresentator zit nu thuis."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit speelt er inmiddels allemaal rondom Matthijs van Nieuwkerk

Janke wijst erop dat één van de eindredacteuren van De Wereld Draait Door, Ewart van der Horst, momenteel bij BEAU werkt. Volgens Beau gaat het niet alleen om Ewart, maar heeft hij tal van voormalig DWDD-medewerkers achter de schermen zitten. "Heel veel van mijn redacteuren hebben daar gewerkt. Sterker nog: sommigen van hen zijn daar behoorlijk stuk van. Het is een open wond."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen wil Matthijs van Nieuwkerk bij Talpa: 'Hij heeft weinig vluchtmogelijkheden'

Volgens Beau heeft het verhaal over Matthijs ook iets goeds voortgebracht, namelijk dat mensen in de televisiewereld kritisch naar zichzelf gaan kijken. "Dus de presentatoren, want wij scheppen monsters. Wíj worden langzaam monsters. Maar de redacteuren denken nu ook: we hoeven dit niet te pikken, we moeten opstaan. Maar eerst moet alles verwerkt worden. Ik moet ook verwerken dat één van mijn grote helden aan de schandpaal is genageld. Het is ontzettend terecht, maar het blijft ontzettend pijnlijk."

Dat Matthijs uit eigen beweging is gestopt bij BNNVARA, spreekt volgens Rob Goossens boekdelen:

Rob Goossens: 'Matthijs van Nieuwkerk reageert als een stampvoetende kleuter'

07:06

BEAU is dagelijks om 21.59 uur te zien op RTL 4. Je kunt het hier terugkijken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!