Agent Sjors in Bureau Arnhem Beeld © Videoland/RTL

Agent Sjors blikt in Bureau Arnhem terug op dienst die hem bijna fataal werd

22 november 2022 22:50

In 'Bureau Arnhem' loopt Ewout Genemans (37) mee met agenten in Arnhem. In de nieuwste aflevering is te zien hoe agent Sjors emotioneel terugblikt op een dienst die hem bijna het leven kostte.

"Ik voelde aan alles dat het mis was"

Afgelopen maart krijgt Sjors de schrik van zijn leven wanneer hij tijdens een dienst in het ziekenhuis belandt. Het begon allemaal bij een melding waarbij Sjors en zijn collega's met spoed naar een woning toe moesten. "Ik kreeg een melding dat iemand de woning niet in kon en degene die er woonde had vaker suïcidale uitspraken gedaan. De mensen hadden allang niet meer van deze persoon gehoord, waardoor we zeker even binnen moesten kijken." Eenmaal binnen treffen de collega's van Sjors een poeder aan met een brief. "Een zelfmoordpoeder", licht Sjors toe. "Toen wisten we dat het serieus was."

Hoewel ze allemaal meteen de woning moesten verlaten, bleek dat voor Sjors al te laat te zijn. "We zijn buiten gaan zitten om even te kijken hoe het met ons ging. Op het een op andere moment voelde ik me helemaal niet goed. Ik kreeg koppijn, last van mijn longen, koortsig en ik voelde aan alles dat het mis was. Ik ben later buiten bewustzijn geraakt." Hierna werd Sjors met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder ziet agenten Bureau Arnhem zoon van spoor halen: 'Wist niet dat hij was gefilmd'

"Op een gegeven moment werd mijn hartslag heel snel een stuk minder en ik reageerde ook niet meer op pijnprikkels", vertelt de agent. Ondanks de schrik vindt Sjors dat dit soort risico's bij het vak horen. "Je weet het natuurlijk ergens wel in dit werk. (...) Maar je verwacht dit totaal niet." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Agent Marloes misselijk van lijk in Bureau Arnhem: 'Nog weinig herkenbaar'

Bureau Arnhem zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 4 en je kijkt het programma bij Videoland terug. 

Agent Sjors blikt terug op dienst die hem bijna het leven kostte

04:33