Matthijs van Nieuwkerk Beeld © ANP

Ruim tweehonderd mensen zeggen lidmaatschap BNNVARA op na DWDD-rel

23 november 2022 12:57

Ruim tweehonderd leden van BNNVARA hebben hun lidmaatschap de afgelopen dagen opgezegd naar aanleiding van de onthullingen over het programma DWDD en Matthijs van Nieuwkerk. Dat heeft een woordvoerder van BNNVARA woensdag laten weten aan ANP.

"De afgelopen dagen kregen we via verschillende kanalen reacties van kijkers en leden die hun verhaal kwijt willen en hun emoties willen delen"

"De afgelopen dagen kregen we via verschillende kanalen reacties van kijkers en leden die hun verhaal kwijt willen en hun emoties willen delen", laat de omroep weten. "Dat is begrijpelijk en we gaan natuurlijk met iedereen in gesprek, of dat nu per mail, telefoon of whatsapp is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO blijft opdrachtgever DWDD-onderzoek, ook na kritiek waakhond

De Volkskrant meldde vrijdag, na gesprekken met zeventig oud-medewerkers, dat Matthijs gedurende de vijftien jaar dat De Wereld Draait Door te zien was regelmatig redacteuren terroriseerde en kleineerde. Matthijs heeft de samenwerking met BNNVARA inmiddels verbroken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO-directeur Frans Klein legt tijdelijk functie neer na DWDD-rel

Ook mag hij van de NTR de tv-programma's rond de Top 2000 niet meer presenteren. Of de stekker helemaal uit die programma's wordt getrokken, is nog niet bekend. De NPO heeft een groot onderzoek naar het wangedrag achter de schermen van DWDD aangekondigd.

Rob Goossens geeft mogelijke verklaring voor gedrag Matthijs van Nieuwkerk

06:24

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!