KNVB verwacht halflege ArenA bij WK-duel Oranje

24 november 2022 11:23

De KNVB verwacht vrijdag zo'n 30.000 bezoekers in de Johan Cruijff ArenA tijdens de tweede groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. De gewonnen openingswedstrijd tegen Senegal (2-0) heeft niet geleid tot een grote toename van de vraag naar kaartjes voor het zogeheten 'Huis van Oranje'. Het duel met Ecuador, dat om 17.00 uur begint, wordt live uitgezonden op grote schermen in het Amsterdamse stadion.

De ArenA biedt plaats aan 55.000 bezoekers, maar naar verwachting blijft een aanzienlijk deel van het stadion leeg. De KNVB heeft in de kaartverkoop 'geen significante toename' gezien na de geslaagde start van het WK voor Oranje. Het Nederlands elftal versloeg Senegal maandag met 2-0.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Noa Vahle oogst lof door dragen OneLove-band in Qatar: 'Meer ballen dan Van Dijk'

Die wedstrijd werd uitgezonden in AFAS Live in Amsterdam, waar zo'n 4000 genodigden zaten. De sportverslaggevers Evert ten Napel en Jack van Gelder verzorgden in de evenementenhal het commentaar bij de wedstrijd. De duels met Ecuador en Qatar (dinsdag) zijn te zien op grote schermen in de Johan Cruijff ArenA. Artiesten als Flemming, Emma Heesters, Ronnie Flex, Lucas & Steve, Willeke Alberti en Xander de Buisonjé zorgen voor de muzikale omlijsting met optredens voor en na de wedstrijden en tijdens de rust.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mel C zou aanbod voor optreden in Qatar afslaan: 'Voel me er niet prettig bij'

Als het Nederlands elftal de knock-outfase van het WK bereikt, wordt de ArenA wederom opengesteld voor het publiek en krijgt het Huis van Oranje een vervolg. In Qatar zitten bij de wedstrijden van Oranje zo'n 3000 Nederlanders in de stadions. Zij hebben kaartjes gekocht voor het WK.

Ook in de nieuwste aflevering van De BLVD Podcast gaat het over het controversiële WK in Qatar - én over de wanprestaties van de voetbalverslaggevers in eigen land.

De BLVD Podcast #6: DWDD-praktijken op andere redacties en wanpraktijken onder Nederlandse voetbalverslaggevers

32:53
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gaat België-voetballer Vertonghen met mannelijke collega zoenen op WK in Qatar?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!