Frans Klein Beeld © ANP

Taken Frans Klein voorlopig overgenomen door twee kopstukken NPO

24 november 2022 12:38

Twee kopstukken van de NPO nemen voorlopig gezamenlijk de taken van Frans Klein (57) over. De Directeur Video legde dinsdag zijn taken tijdelijk neer na de onthullingen in 'de Volkskrant' over de misstanden achter de schermen bij 'DWDD'. Genremanager Remco van Leen en HR-manager Jojanneke Doorn zullen voorlopig samen het werk van Frans overnemen, maakte de NPO donderdag bekend.

"Misschien vonden wij dat heftige gedrag op heel veel plekken in de mediawereld normaal"

Remco draagt zijn taken als genremanager Cultuur & Amusement per direct over aan zijn collega Stephan Alspeer. De functie van Jojanneke wordt overgenomen door een van de personeelsfunctionarissen van de afdeling.

Frans heeft zijn taken neergelegd in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek dat de NPO doet naar de werkomstandigheden bij het BNNVARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD). De NPO kondigde maandagmiddag een onafhankelijk onderzoek aan naar de werkcultuur bij DWDD. Onderzocht zal worden welke signalen over misstanden er zijn geweest en wat er met die signalen is gebeurd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-DWDD-visagist 'opgelucht en dankbaar' na Volkskrant-artikel

Frans was destijds als mediadirecteur van BNNVARA nauw betrokken bij de opnames van DWDD. In een vrijdag gepubliceerd onderzoek door de Volkskrant deden tientallen oud-medewerkers van DWDD hun verhaal. Zij spreken van 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen' door Matthijs van Nieuwkerk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

DWDD-rel heeft geen gevolgen voor Televizier-Ring uit 2007

De NPO-baas zei in de krant niet van grensoverschrijdend gedrag achter de schermen geweten te hebben. Hij erkende dat sommige uitspraken van Matthijs 'te ver' gingen, maar zei dat het ook 'de werkcultuur' was. "Misschien vonden wij dat heftige gedrag op heel veel plekken in de mediawereld normaal. Ik ben er niet trots op hè, ik vind het niet fraai - maar die werkcultuur was op veel plekken in Hilversum zo hard."

De BLVD Podcast #6: DWDD-praktijken op andere redacties en wanpraktijken onder Nederlandse voetbalverslaggevers

32:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!