Matthijs van Nieuwkerk Beeld © ANP

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan NPO-onderzoek

25 november 2022 09:22

Matthijs van Nieuwkerk (62) werkt mee aan het onderzoek dat de NPO laat doen naar de werkomstandigheden achter de schermen bij het programma 'DWDD'. Dat laat zijn woordvoerder vrijdag desgevraagd weten aan het ANP.

Het NPO-onderzoek richt zich op de vraag welke signalen over misstanden er zijn geweest en wat er met die signalen is gebeurd. De Volkskrant meldde afgelopen vrijdag op basis van gesprekken met zeventig medewerkers van het programma dat Matthijs met regelmaat medewerkers zou hebben gekleineerd en geterroriseerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opvallend oud filmpje Matthijs van Nieuwkerk duikt op

De NPO besteedt het onderzoek uit aan een externe partij, maar blijft wel de opdrachtgever. Dit ondanks kritiek van het Commissariaat van de Media dat dit kan leiden tot vragen over de onafhankelijkheid van het onderzoek. Dit heeft onder meer te maken met Frans Klein, directeur video van de NPO, die dinsdag voorlopig zijn taken heeft neergelegd. Frans was destijds als mediadirecteur van BNNVARA nauw betrokken bij de opnames van DWDD.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL over mogelijke overstap Matthijs van Nieuwkerk: 'Niet aan de orde'

Matthijs heeft inmiddels de samenwerking met BNNVARA verbroken. De omroep heeft alle driehonderd oud-medewerkers van het programma hulp aangeboden. Medialane, het bedrijf waar Matthijs in dienst is, heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de onthullingen.

Rob Goossens geeft mogelijke verklaring voor gedrag Matthijs van Nieuwkerk

06:24

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!