Paul de Leeuw in Ranking the Stars Beeld © Videoland

BNNVARA steekt stokje voor terugkeren Ranking the Stars

25 november 2022 13:41

Het programma 'Ranking the Stars' keert niet meer terug bij BNNVARA. Dat heeft de omroep vrijdag bekendgemaakt. "Voor de duidelijkheid: ook niet met een andere presentator dan Paul de Leeuw", stelt de omroep in een korte verklaring.

"Uiteindelijk zijn we daar inhoudelijk niet uitgekomen"

Presentator Paul de Leeuw liet begin november in een interview met SBS doorschemeren dat al wordt nagedacht over kandidaten. Maar BNNVARA stelde toen al dat het wat prematuur was om dit te roepen. Nu zegt de omroep dat 'de afgelopen maanden uitvoerig is onderzocht of een nieuwe serie Ranking kon worden gemaakt, maar dan in een andere opzet, die aansluit bij de thema’s die BNNVARA belangrijk vindt'. "Uiteindelijk zijn we daar inhoudelijk niet uitgekomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL stopt na drie jaar met programma Ranking the Stars

De omroep beklemtoont dat het Paul de Leeuw en de productiemaatschappij 'vrij staat om het programma voor een andere omroep te gaan maken'.

In het programma moeten BN’ers onalledaagse vragen beantwoorden en elkaar de maat nemen. Ranking the Stars is al bijna vijftien jaar op televisie. In 2019 verhuisde het programma van BNNVARA naar RTL nadat Paul de overstap had gemaakt naar de commerciële omroep. Maar RTL maakte recent bekend niet door te gaan met de show. Paul liet doorschemeren bij SBS dat Evert Santegoeds al benaderd was als deelnemer in het programma. Bridget Maasland en Arno Kantelberg stelden op hun beurt in RTL Boulevard dat ze gevraagd waren voor een nieuwe reeks.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yvonne Coldeweijer wil meedoen aan Ranking the Stars

Voormalige SBS-zenderbaas Tina Nijkamp suggereerde eerder deze week dat de quiz vol grappen over en ten koste van anderen niet meer kan sinds de onthullingen rond het programma DWDD van BNNVARA. De Volkskrant meldde op basis van gesprekken met zeventig redacteuren dat presentator Matthijs van Nieuwkerk redacteuren kleineerde en terroriseerde. BNNVARA en Matthijs werken nu niet meer samen.

Paul de Leeuw hint op terugkeer Ranking the Stars

02:13

Productiehuis Medialane vindt het 'natuurlijk jammer' dat BNNVARA het programma niet meer wil maken. Dat laat een woordvoerder van het bedrijf desgevraagd weten. Het bedrijf kan niet zeggen of er nu een andere omroep wordt gezocht die interesse heeft, of dat het programma na vijftien jaar definitief van de Nederlandse televisie verdwijnt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!