Cara Delevingne Beeld © ANP

Model Cara Delevingne 'doneert' orgasme voor onderzoek

28 november 2022 02:50

Cara Delevingne (30) wil haar orgasme aan de wetenschap 'doneren'. De Britse deed voor haar zesdelige documentairereeks mee aan verscheidene testen om zo bij te dragen aan onderzoek naar de zogenoemde orgasmekloof.

"Ik denk dat het vrouwelijk verlangen enorm wordt onderdrukt"

Met haar documentaire Planet Sex With Cara Delevingne, die vanaf deze week bij de BBC te zien is, vraagt Cara aandacht voor verscheidene seksonderwerpen, waaronder de orgasmekloof. Dat houdt kort gezegd in dat mannen tijdens een vrijpartij vaker klaarkomen dan vrouwen. Volgens onderzoek dat Cara aanhaalt zou 95 procent van de heteromannen klaarkomen tijdens de seks, bij heterovrouwen is dat 36 procent.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cara Delevingne wilde borsten laten vergroten

In de documentaire doet Cara onderzoek naar de oorzaak van die kloof. "Ik denk dat het vrouwelijk verlangen enorm wordt onderdrukt", zegt het model in een fragment van de serie. "Ik weet uit mijn eigen liefdesleven hoe seksueel vrouwen kunnen zijn, dus je zou denken dat mannen en vrouwen in de 21e eeuw een even bevredigend seksleven zouden moeten hebben, toch? Nou, bereid je voor op een schok. Als het op het orgasme aankomt, is er een duidelijke genderkloof."

Zorgen om Cara Delevigne: 'Verschrikkelijk sneu om te zien'

04:20
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cara Delevingne open over seksuele geaardheid

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!