Alles of niets voor Vincent en Thijs tijdens balans proef

03:30

Ultieme strijd in Expeditie Robinson: Vincent óf Thijs moet naar huis

28 november 2022 22:05

Kijkers van 'Expeditie Robinson' wachten er al even op, maar in de nieuwste uitzending is het dan eindelijk zover: Vincent Vianen (38) gaat de directe strijd aan met Thijs Boermans (26). De inzet? Een kans om terug te keren in het spel. De ander moet zijn koffers pakken.

Let op: dit artikel bevat spoilers over Expeditie Robinson.

"Die val is het einde van mijn expeditie"

De expeditieleden die nog in het spel zitten, merken al snel dat de sfeer anders is nu Thijs niet meer op het eiland zit. "Het haantje is uit het kippenhok", zegt Dennis bijvoorbeeld. Ook Niek vindt de sfeer beter. "Hij was toch wel veel van het gekonkel."

Op afvallerseiland komt de confrontatie der confrontaties. Vincent, die is weggestuurd door een stiekem plannetje van Thijs, moet 'zijn' eiland met hem delen. "Van alle mensen, Thijs", zucht hij. "Ik ga niet zo behulpzaam zijn hier. Het is hier geen vriendjeseiland", maakt Vincent hem al snel duidelijk. Van Vincent mag Thijs zijn eigen hut bouwen. "Daar ga ik hem niet bij helpen. Lekker zelf surviven en dan zien we wel of je een Robinson bent, ja of nee."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Thijs Boermans zag 'exit' Expeditie niet aankomen: 'Pionnetje in andermans schaakspel'

Slechts vier expeditieleden maken zich klaar voor de immuniteitsproef. Dzifa, Dennis en Harry doen namelijk niet mee. In ruil daarvoor krijgen álle deelnemers een grote zak met meel en rijst, waar ze de rest van de expeditie mee kunnen doen. Uiteindelijk wint Ferry de proef en krijgt hij immuniteit.

Dan is het op afvallerseiland tijd voor een allesbepalend duel. Thijs en Vincent strijden tegen elkaar en de inzet is duidelijk: de winnaar blijft en de verliezer vertrekt definitief naar Nederland. Thijs heeft een dag eerder een verkeerde kokosnoot gegeten, waardoor zijn maag salto's maakt en 'het ervan beneden en van boven uitkomt'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Niels licht Expeditie-exit verder toe: 'Weloverwogen besluit'

De twee doen de beruchte evenwichtsproef. Hoewel Vincent lang wankelt, is het Thijs die als eerste naar beneden springt. "Die val is het einde van mijn expeditie", reageert hij direct. "Mijn hart zit in m'n keel", zegt Vincent. "Het is wel lekker, want hij stemt mij eruit en nu mag ik hem lekker van dit eiland bonjouren." Thijs zegt 'gelukkig' te zijn dat hij 'dit alles' heeft meegemaakt. "Je komt jezelf hier keihard tegen. Ik ben heel trots op mezelf. Het is mooi geweest, I'm out."

Terug naar de expeditieleden die nog niet eens weten dat er een afvallerseiland is. Zij geven opnieuw acte de présence op een eilandraad. Daar krijgt Dzifa de meeste stemmen. De kans om naar afvallerseiland te gaan, pakt ze met beide handen aan. "Heel graag! Ik wil graag nog strijden."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mike Weerts schrok van gewichtsverlies na Expeditie: 'Holy Crap'

Expeditie Robinson zie je iedere maandag om 20.30 uur op RTL 4. Aflevering gemist? Terugkijken kan bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!