Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk Beeld © ANP

Nog niet duidelijk of Top 2000-shows zonder Matthijs doorgaan

28 november 2022 16:59

De NTR heeft nog steeds niet besloten of de televisieprogramma's rond de populaire Top 2000 doorgaan nu Matthijs van Nieuwkerk (62) er niet meer bij betrokken is. Dat laat een woordvoerder maandag weten. Het gaat om de 'Top 2000 Quiz' en de 'Top 2000 a gogo'. De omroep weet niet wanneer hier wel een besluit over wordt genomen.

"Op het moment dat een bestelling niet kan worden geleverd, moeten de twee partijen met elkaar in overleg hoe ze daarmee omgaan"

Een week geleden werd wel bekendgemaakt dat de programma's niet doorgaan met Matthijs, die onder vuur ligt vanwege zijn wangedrag bij de opnames van De Wereld Draait Door. Sindsdien vinden er gesprekken over dit onderwerp plaats met de NPO. Er zijn al twee afleveringen van de Top 2000 Quiz opgenomen. Maar die worden in elk geval niet uitgezonden, zo benadrukt de NTR.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO-top gaf Matthijs van Nieuwkerk advies over verklaring

Wat er wel met deze opnames gebeurt, is niet duidelijk. Maar ze zullen sowieso niet op televisie te zien zijn. "Dit is natuurlijk een ongewone situatie", beaamt de NTR. "Op het moment dat een bestelling niet kan worden geleverd, moeten de twee partijen - de opdrachtgever en opdrachtnemer - met elkaar in overleg hoe ze daarmee omgaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marc-Marie wil Matthijs niet afvallen: 'Iedereen plast over hem heen'

De Volkskrant sprak met tientallen voormalige medewerkers van DWDD over 'grensoverschrijdend gedrag' van onder anderen Matthijs. Het ging volgens de medewerkers om 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen'. Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden. Matthijs legde vorige week zijn werkzaamheden bij BNNVARA neer. De NPO heeft een onafhankelijk onderzoek aangekondigd naar de gang van zaken bij DWDD en naar de angstcultuur binnen de hele publieke omroep.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan NPO-onderzoek

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!