Sister Wives Beeld © Getty Images

Drama in Sister Wives-land: hoe zit het nu met Kody en zijn vrouwen?

3 december 2022 18:07

Als er één serie is met oneindig veel drama, dan is het 'Sister Wives' wel. De huwelijken tussen Kody Brown en zijn vier sister wives lijken één voor één uit elkaar te spatten en inmiddels heeft het er alle schijn van dat Kody nog maar met één vrouw overblijft. Wij zetten alle ontwikkelingen voor je op een rijtje.

Als in 2010 de allereerste aflevering van Sister Wives verschijnt, zit de kijker meteen aan de buis vastgeplakt. In de serie worden de polygame patriarch Kody Brown en zijn vier vrouwen op de voet gevolgd. Op dat moment lijkt alles nog koek en ei binnen de familie, maar inmiddels is dat een ander verhaal. De ene na de andere sister wife haakt namelijk af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twee Sister Wives azen op eigen realityserie zónder Kody

Meri

Meri is de allereerste vrouw van Kody. Zij komt zelf uit een polygame familie en heeft maar liefst 27 broers en zussen. Kody en Meri ontmoeten elkaar in de kerk en stappen in 1990 in het huwelijksbootje. Meri weet dan al dat zij niet de enige vrouw van Kody zal zijn en in de loop der jaren komen er meerdere echtgenotes bij. Kody en Meri krijgen samen één kind, Leon. Kody en Meri zijn momenteel niet meer met elkaar getrouwd, in 2014 scheiden de twee van elkaar. Kody heeft namelijk een nieuwe vrouw leren kennen, Robyn, en wil dolgraag haar kinderen adopteren. Hiervoor moet hij echter eerst officieel met haar trouwen. Dat betekent dat Kody en Meri dan alleen nog 'spiritueel' met elkaar getrouwd zijn. 

Na de scheiding in 2014 gaat de relatie al snel bergafwaarts. Meri vertelt in de show dat de romantiek tussen haar en Kody 'dood' en 'voorbij' is. Dat de twee desondanks op papier bij elkaar blijven, heeft volgens Kody alles te maken met zijn geloof. "In een polygaam huwelijk kan je als man niet zomaar scheiden. Er zijn dubbele standaarden waar we in onze familie mee te maken hebben. De vrouwen kunnen wel weggaan, maar ik niet." Van een echte relatie is dus geen sprake meer. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kody: 'Christine vergiftigt mijn relaties met andere sister wives'

Janelle 

Janelle is Kody's tweede vrouw en in tegenstelling tot Meri komt zij niet uit een polygame familie. Haar familie moet dan ook in eerste instantie erg wennen aan het feit dat Janelle de tweede vrouw van Kody zou worden. Janelle en Kody geven elkaar ‘spiritueel’ het jawoord in 1993 en krijgen samen maar liefst zes kinderen: zoons Logan, Hunter, Garrison en Gabriel en dochters Madison en Savannah. Van romantiek tussen de twee blijkt niet echt meer sprake te zijn. Zo heeft Kody weleens eerder gezegd dat hun band vooral ‘spiritueel’ is en dat ze vooral intellectueel met elkaar klikken.

Hoewel het nog niet officieel naar buiten is gekomen, lijkt het erop dat Kody en Janelle niet meer bij elkaar zijn. Hun dochter Gwendolyn heeft namelijk in een TikTok-video verklapt dat Janelle niet meer bij Kody is en dat het geen goede relatie was voor Janelle. In het huidige seizoen van de serie is momenteel bovendien te zien dat Janelle hun huis heeft verlaten en in een stacaravan op het terrein woont, tot groot ongenoegen van Kody. Volgens Kody heeft sister wife Christine de relatie tussen hem en Janelle 'vergiftigd'. Christine en Janelle kunnen het érg goed met elkaar vinden en Kody heeft dan ook het vermoeden dat Christine haar tegen hem opzet. Hij merkt een duidelijk verschil in hoe Janelle tegenwoordig tegen hem doet. "Ze vindt het lastig om mij nog te respecteren. Of om mij überhaupt nog respect te laten zien. Misschien is het wel de manier waarop we ruziën. Maar als jij mij niet kan respecteren, dan hoef ik ook geen liefde van je. Zo werkt het nu eenmaal niet in mijn wereld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kody uit Sister Wives onder vuur na 'ongepast' gesprek met dochter

Christine

Ook Christine komt uit een polygame familie. Zij is in eerste instantie goed bevriend met Meri en via haar leert ze Kody kennen. In 1994 voegt ze zich bij de familie. Samen krijgen zij en Kody zes kinderen: dochters Aspyn, Mykelty, Gwendlyn, Ysabel, Truely en zoon Paedon. Christine is de enige vrouw die Kody officieel heeft verlaten. In 2021 maakt zij bekend bij hem weg te willen gaan na een huwelijk van maar liefst 25 jaar. Christine voelt zich naar eigen zeggen op dat moment al jaren 'gevangen' in haar huwelijk. Kody is woest om haar besluit en maakt daar geen geheim van. In het huidige seizoen van Sister Wives haalt hij regelmatig naar Christine uit en verwijt hij haar dat zij de andere vrouwen tegen hem opzet. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kody wil Christine nooit meer zien: 'Niet meer aan haar denken'

Robyn

Robyn is de enige vrouw die officieel met Kody getrouwd is. Het huwelijk met Kody is haar tweede huwelijk, eerder was ze getrouwd met David Preston Jessop, een lid van dezelfde kerk. Opvallend detail: David is een neef van Christine en een verre neef van Kody. Roby en Kody hebben samen vijf kinderen: drie van deze kinderen komen voort uit het eerdere huwelijk van Robyn, Kody heeft hen geadopteerd. Samen kregen ze nog eens twee kinderen, Solomon en Ariella. De relatie tussen Kody en Robyn zorgt al vanaf het begin voor de nodige jaloezie onder de andere vrouwen. Kody brengt namelijk het grootste deel van zijn tijd door met Robyn en noemt haar ook regelmatig zijn 'soulmate'. En zij is dus de enige met wie hij officieel getrouwd is. Robyn lijkt momenteel de enige vrouw te zijn die achter Kody staat. Zo heeft ze al meerdere keren haar afkeer uitgesproken over het vertrek van Christine. Wat haar betreft is Kody nog steeds samen met Christine, of ze dat nu wil of niet. 

"Dat Christine blijft zeggen dat ze gescheiden is, gaat geheel tegen onze geloofsovertuiging in. We zijn spiritueel getrouwd met Kody door onze kerk. Als we een scheiding willen, dan moeten we echt eerst hun toestemming krijgen. Dan gaan ze alsnog niet zomaar akkoord. Vaak moet er eerst nog therapie geprobeerd worden, moeten er meerdere meetings plaatsvinden en volgens mij is het zelfs zo dat na de toestemming Christine pas echt gescheiden is als ze voor het eerst weer intiem is met een andere man", aldus Robyn. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!