Herman van der Zandt Beeld © ANP

Herman van der Zandt vervangt Matthijs van Nieuwkerk bij Top 2000-show

29 november 2022 19:58

De 'Top 2000 a gogo' wordt dit jaar toch uitgezonden. Herman van der Zandt (48) zal het seizoen eenmalig samen met Leo Blokhuis (61) presenteren, maakte de NTR dinsdagavond bekend. De 'Top 2000 Quiz', waarvan een deel al was opgenomen, gaat niet door.

"Ik heb een brede muzieksmaak"

Vorige week werden de opnames van de Top 2000 Quiz stilgelegd nadat de Volkskrant een artikel over grensoverschrijdend gedrag van Matthijs van Nieuwkerk achter de schermen van De Wereld Draait Door had gepubliceerd. Later meldde de omroep dat het programma in ieder geval niet met Matthijs zou worden afgemaakt. In samenspraak met de presentator concludeerde de omroep dat door 'de inhoud en het effect van het artikel het niet mogelijk' was om de geplande opnames door te laten gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NTR schrapt de Top 2000-quiz met Matthijs na Volkskrantartikel

Top 2000 a gogo zal vanaf 26 tot en met 31 december te zien zijn op NPO 1. "We zijn blij dat de Top 2000 a gogo in 2022 toch kan doorgaan, zowel voor het team als voor het publiek", zegt NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen. "We hebben in Herman een presentator gevonden die een liefhebber is van het programma, veel weet van muziek en veel ervaring heeft met programma’s die een breed publiek aanspreken. Het team van de Top 2000 verheugt zich erop om met Herman en Leo het Top 2000 café in te gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Publiek voor het eerst 24 uur lang welkom in Top 2000 Café

Herman heeft er zin in. "De NTR heeft mij gevraagd om voor één keer gastheer te zijn van dit geliefde programma. Dat kan ik moeilijk naast me neerleggen. Het Top 2000 café is voor mij bekend terrein. Ik heb een brede muzieksmaak, maar ben toch ook vooral een kind van de jaren ’80. Samen met Leo en de redactie wil ik er een geweldige jaarafsluiting van maken."

Herman van der Zandt kan zijn agenda de komende tijd beter vrij houden, volgens Britt Dekker zijn er namelijk meer presentatoren die zich niet al te netjes gedragen. In de video hieronder zie je daar meer over.

Britt Dekker weet: 'Er komen meer zaken als die van Matthijs van Nieuwkerk aan het licht'

01:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!