Matthijs van Nieuwkerk Leo Blokhuis Beeld © ANP

Johan Derksen: 'Leo Blokhuis had presentatie Top 2000 af moeten slaan'

1 december 2022 15:03

In het programma 'De Oranjewinter' staat Johan Derksen (73) stil bij het nieuws dat muziekspecialist Leo Blokhuis (61) de 'Top 2000 a gogo' zonder zijn compagnon Matthijs van Nieuwkerk (62) gaat presenteren. Matthijs is uit het programma gekickt nadat 'de Volkskrant' een huzarenstuk publiceerde waarin de presentator wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van 'De Wereld Draait Door'. Johan vindt het - op zijn zachtst gezegd - allesbehalve collegiaal van Leo dat hij verder gaat zonder Matthijs.

"Blokhuis heeft nationale bekendheid gekregen dankzij Matthijs"

Herman van der Zandt zal Matthijs dit jaar vervangen bij de Top 2000 a gogo. Dat Leo deze klus met Herman en zonder Matthijs voortzet, schiet bij Johan in het verkeerde keelgat. "Blokhuis heeft nationale bekendheid gekregen dankzij Matthijs. Nu wordt Matthijs ‘kaltgestellt’, en gaat die Blokhuis het met een ander doen. Dat had hij niet moeten doen." 

Toch geeft Johan toe dat Leo een goede presentator is voor het programma. "Voor hem is dat natuurlijk het hoogtepunt van het jaar, en hij doet dat ook wel leuk. Eigenlijk beschuldigt hij Matthijs nu een beetje, zo van: dat heeft hij eigenlijk aan zichzelf te wijten. Dat zegt hij niet, maar hij gaat er gewoon staan. Als collega’s ben je op een gegeven moment solidair als er wat gebeurt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Herman van der Zandt vervangt Matthijs van Nieuwkerk bij Top 2000-show

Kijkers zijn het niet eens met de uitspraken van Johan. Zij vinden niet dat Leo moet opdraaien voor de fouten van Matthijs. 'Wat een gelul van Johan Derksen! Laat Leo Blokhuis heerlijk de Top 2000 presenteren. Waarom zou hij dat niet mogen, omdat Matthijs Van Nieuwkerk zich misdragen heeft?' schrijft iemand op Twitter. Een ander is het hiermee eens: 'Nou inderdaad! Leo Blokhuis is net zo goed het gezicht van dat programma. Juist blij dat hij er wel is!'

Britt Dekker weet: 'Er komen meer zaken als die van Matthijs van Nieuwkerk aan het licht'

01:47
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nu geopend: de stembus voor de Top 2000

De opnames van de Top 2000-quiz werden vorige week stilgelegd nadat de Volkskrant het veelbesproken artikel over Matthijs van Nieuwkerk had gepubliceerd. Aangezien het programma deels van te voren is opgenomen, is door het programma besloten om die opnames te schrappen en de geplande opnames met Matthijs te cancelen. Die worden nu dus gedaan met Herman.

Top 2000 a gogo zal vanaf 26 tot en met 31 december te zien zijn op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!