Met welke 'krolse kat' zingt Dave von Raven?

02:31

Kijkers prijzen Henk Krol in Secret Duets: 'Hij kan zingen'

1 december 2022 21:53

In 'Secret Duets' wagen de meest uiteenlopende BN'ers zich aan een potje zingen. Dit zorgt ook voor verrassende namen op het podium. De grote verrassing van de laatste aflevering is toch wel oud-politicus Henk Krol (72).

In Secret Duets zingen bekende zangers met een afgeschermende secret singer. Aan het panel de taak om te raden wie de mysterieuze gast is. In de nieuwste aflevering zitten ze er allemaal naast, op Romy Monteiro na. 

Aan muzikant Dave von Raven de beurt om te zingen met een dan nog onbekende bekende naast zich. Ze zingen samen Als ze er niet is van De Dijk. Anders dan bij andere deelnemers, klinkt er een vervormde smurfensten uit de mond van de secret singer. "Soms vervormen we de stem omdat we denken: als je deze stem hoort, herken je 'm meteen", legt Jamai na het eerste optreden uit. Panellid Gerard Joling doet alvast een wilde gok: "Ik denk wel een vrouwelijke smurfin." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olga Commandeur maakt onuitwisbare indruk in Secret Duets

Dan is de echte stem van de deelnemer te horen. Het is duidelijk die van een man. "Het is Sinterklaas", lacht panellid Romy Monteiro. Dave beaamt: "Een beetje Sinterklaas-achtig, of Kerstman." Hij benoemt Rob Geus en Dotan. Maar het is pas het geluidsfragment van een krolse kant en nog een hint van presentator Jamai Loman die het lampje doet branden. Dit is Henk Krol! 

Henk Krol omschrijft hoe 'gek het is voor iemand die niet kan zingen' om zo op te treden. "Ik durfde zelfs niet in de badkamer te zingen. (...) Ik heb peentjes gezweet." Eerlijk is eerlijk: een dijk van een stem heeft Henk niet, maar het klinkt best lekker, vinden ook sommige kijkers.