Johan Derksen en Hélène Hendriks Beeld © ANP

Johan Derksen en Hélène Hendriks wijzen mogelijke nieuwe presentator HLF8 aan

2 december 2022 07:25

Johan Derksen (73) heeft een nieuwtje uit de wandelgangen van het SBS-gebouw verklapt: namelijk wie de nieuwe presentator van 'HLF8' wordt. Dat zegt hij in het dagelijkse programma 'De Oranjewinter'.

"Hij wil heel graag presenteren"

Rond HLF8 is veel te doen. Nu bekend is geworden dat Johnny de Mol niet meer terugkeert, Leonie ter Braak verhuist naar RTL en Hélène Hendriks de talkshow niet elke dag wil presenteren wordt er naarstig gezocht naar een nieuwe presentator. Volgens Johan is er al één gevonden. "Ik kwam er vandaag achter wie de opvolger is van Hélène. Dit was al helemaal uitgelekt, want 100 mensen wisten het alweer hier. Maar dat schijnt Sam Hagens te zijn." Sam is momenteel politiek verslaggever voor de zendergroep van John de Mol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hélène Hendriks geeft duidelijkheid over presentatie HLF8

Hélène, die ook aan tafel zit in De Oranjewinter, zegt meteen: "Zover is het nog helemaal niet, hoor. Maar ze zijn wel met hem bezig." Sam wil volgens haar de politiek niet loslaten, dus gaat hij het sowieso niet vijf dagen in de week doen. "Er zal denk ik een poule komen van presenteren. Hij is wel een van de gegadigden. En ze gaan nu met hem zitten en kijken of het überhaupt iets is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Lantinga ontkent presenteren HLF8: 'Geen idee'

Het is nog maar de vraag of iemand die zo onervaren is als presentator een talkshow kan leiden. "Ik vind het niet zo gek dat ze een jong iemand een kans geven", vindt Johan. "En hij wil het gewoon heel graag. Hij is best wel ambitieus. Hij wil heel graag presenteren", vult Hélène aan. Maar Johan ziet ook gevaar: "Hij moet er wel rekening mee houden dat als het niet lukt, hij zich ook in een keer kan afbranden." 

Een woordvoerder van Talpa laat aan RTL Boulevard weten dat het klopt dat er momenteel verkennende gesprekken worden gevoerd met Sam Hagens over de presentatie van HLF8.

Volgens entertainmentdeskundige Rob Goossens moet HLF8 gewoon stoppen nu Johnny het niet meer gaat presenteren. Je ziet er meer over in de onderstaande video. 

Rob Goossens: 'HLF8 moet stoppen na vertrek van Johnny de Mol'

04:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!