Kijkt Ruud de Wild uit naar de Top 2000? ‘Nee’

02:34

Ruud de Wild slacht 'eigen' Top 2000 af: 'Kijk er niet naar uit'

2 december 2022 13:40

Hoewel Ruud de Wild (53) presentator is van de 'Top 2000' op NPO Radio 2, kijkt hij er helemaal niet naar uit. Dat vertelt de dj in 'Beau'.

"Ik heb altijd een soort van plaatsvervangende schaamte"

Wanneer Beau van Erven Dorens aan Ruud vraagt of hij er het hele jaar naar uitkijkt, zegt hij glashard: "Nee." Ook Xander Vrienten, bassist en zoon van de dit jaar overleden Henny Vrienten, heeft er niks mee. Op de vraag of hij het leuk vindt dat het er weer aankomt, zegt hij: "Eerlijk gezegd helemaal niet." Gelukkig vindt de talkshowhost bij de andere Radio 2-dj aan tafel, Emmely de Wilt, een positief antwoord. "Ik leef voor de Top 2000", zegt ze lachend. Beau zelf kijkt er ook niet naar uit, hij stemt zelfs niet op de lijst. "Ieder jaar heb ik het er in dit programma over, dus ik doe al genoeg aan invloed."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen: 'Leo Blokhuis had presentatie Top 2000 af moeten slaan'

Wanneer Emmely heel diep ingaat op waarom ze de hitlijst zo leuk vindt, zegt Ruud: "Zij is naar de mediatraining geweest, ik niet." Dan legt Ruud uit waarom hij er persoonlijk niet zoveel mee heeft. "Ik heb altijd een soort van plaatsvervangende schaamte. Er staan mensen heel erg feest te vieren en dan sta ik daar." 

Dj Jeroen Kijk in de Vegte heeft een fout gemaakt bij het invullen van zijn lijstje. Wil je weten hoe dat zit? Kijk dan de video hieronder. 

Jeroen maakt grote fout in zijn Top 2000-stemlijst

04:02
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen over top 2000: 'Herinneringen aan het maken met z'n allen'

Beau zie je elke werkdag rond 22.00 uur bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!