Jan Slagter Beeld © NPO/screenshot Op1 5 december 2022

Jan Slagter valt uit rol als Sinterklaas en haalt uit naar BNNVARA

6 december 2022 13:35

Jan Slagter (68) steekt zijn mening over de 'De Wereld Draait Door'-rel absoluut niet onder stoelen of banken. Zo haalt hij onlangs nog naar BNNVARA uit omdat de omroep volgens hem alleen maar bezig is met het schoonvegen van hun straatje. Als hij maandagavond in 'Op1' als Sinterklaas komt opdraven, kan hij het niet laten om nog even flink te sneren naar de omroep.

"Ik heb wel een pallet bezems afgegeven, want hun bezems waren allemaal versleten"

Waar Matthijs van Nieuwkerk door zo'n beetje iedereen door de mangel wordt gehaald, heeft Jan het de afgelopen tijd juist voor hem opgenomen. Als hij vorige maand te gast is in Beau haalt hij flink uit naar Suzanne Kunzeler, de baas van BNN. "Kijk eens, wij zijn zo braaf, zwart bloesje aan, haren in de knot en kijk eens hoe deemoedig ik nu mijn excuses aanbied."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter in huizencrisis door hond, maar 'gaat redelijk goed'

Als hij gister bij Op1 binnenloopt als Sinterklaas, valt hij bijna direct uit zijn rol. "Ik was net bij de collega’s van BNNVARA, maar daar werd ik niet binnengelaten." Als Welmoed Sijtsma hem vervolgens vraagt of hij te wit of te oud was, is hij pas helemaal op dreef. "Nee, er doet niemand meer open. Allemaal zwarte kleding en rokken over de knieën. Ik vond het helemaal niks. Ik heb wel een pallet bezems afgegeven, want hun bezems waren allemaal versleten. Straatje schoonvegen, straatje schoonvegen. En spiegeltjes. Dat ze een beetje naar zichzelf kunnen kijken." Presentator Jort Kelder kan het niet laten om op te merken dat de sint wel 'goed in de omroeppolitiek zit'.

Op1 is elke werkdag om 22.30 uur te zien op NPO 1. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Slagter niet van plan Matthijs van Nieuwkerk contract aan te bieden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!