Tom Waes Beeld © ANP

Undercover-acteur Tom Waes presenteert Vlaamse versie Het Verhaal van Nederland

6 december 2022 21:13

In Vlaanderen is het succes van 'Het Verhaal van Nederland' niet onopgemerkt gebleven. De VRT komt namelijk vanaf 1 januari met 'Het Verhaal van Vlaanderen'.

"Tom gaat ook zelf een kijkje nemen ín die geschiedenis"

In Nederland wordt het programma gepresenteerd door Daan Schuurmans, maar in Vlaanderen hebben ze de Undercover-acteur Tom Waes voor het programma gestrikt. 'We staan er niet altijd bij stil, maar we zijn niet de eersten die op het grondgebied wonen dat we nu Vlaanderen noemen. Al tienduizenden jaren leven hier mensen. Mensen die, net zoals wij nu, hun weg zochten in het leven. In de documentairereeks Het Verhaal van Vlaanderen zoekt Tom Waes uit wie die mensen waren, hoe ze leefden en hoe ze de geschiedenis mee vorm hebben gegeven', schrijft de VRT. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nazaten WOII-verzet willen aanpassing Het verhaal van Nederland

De presentator gaat terug in de tijd. 'Met de medewerking van talloze historici en archeologen legt Tom de puzzelstukken van het verleden samen. En hij gaat nog verder... Want Tom gaat ook zelf een kijkje nemen ín die geschiedenis. Het wordt een ware reis doorheen de tijd. Dankzij historische ensceneringen wordt het verleden tastbaar en is zowel Tom als de kijker erbij wanneer de geschiedenis wordt gemaakt. Oog in oog met een neanderthaler, vikings of Maria Van Bourgondië.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Successerie Het verhaal van Nederland krijgt vervolg met Oranjes'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!