Tina de Bruin in Het Perfecte Plaatje Beeld © RTL

Dít zijn de drie finalisten van Het Perfecte Plaatje

7 december 2022 11:08

In de halve finale van 'Het Perfecte Plaatje' strijden de vier kandidaten, uiteraard, om een plek in de grote finale. Eén van de vier dames moet naar huis. Maar wie van de zelfbenoemde 'flitsgirls' wordt dat? Is het Trijntje Oosterhuis, Tina de Bruin, Geraldine Kemper of toch Linda Hakeboom?

Let op: dit artikel bevat spoilers over Het Perfecte Plaatje.

"Het is superjammer dat ik eruit lig, want ik was heel dichtbij"

Omdat de finale van dit seizoen Het Perfecte Plaatje zich afspeelt op IJsland, staat er veel op het spel. De opdrachten die de kandidaten krijgen zijn dan ook allesbehalve makkelijk. Bij de eerste shoot moeten de kandidaten een reclamefoto maken, waarop het vooral belangrijk is dat de auto op het kiekje er goed uitspringt. Daar bovenop krijgen alle kandidaten ook nog eens te maken met menselijke modellen én een van de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur.

Geraldine krijgt uiteindelijk een 6,6 voor haar foto en haalt daarmee de hoogste score. Tina volgt haar op de voet met een 6,4. Daarna komt Trijntje met een 6,2 en Linda met een 6.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Trijntje Oosterhuis durft zich 'niet meer te vertonen' na Het Perfecte Plaatje-poses

Voor de tweede opdracht krijgen de kandidaten meer tijd dan het gebruikelijke uurtje (of soms twee). Die vergt namelijk meer voorbereiding. De vier dames moeten namelijk een serie van drie foto's maken over het onderwerp vrijheid. Aan de kandidaten de opdracht om te laten zien wat het begrip vrijheid voor hen betekent. Eén van de drie foto's moet een zelfportret zijn. De deelnemers krijgen een week om zich voor te bereiden. Voor de shoot zelf is vijf uur gerekend.

Geraldine ziet de natuur als belangrijk onderdeel van vrijheid. Voor Linda is dat gezond zijn. Het drieluik van Tina gaat over de positie van de vrouw in de wereld, die wordt beïnvloed door mannen. En Trijntje gaat naar een Canadese begraafplaats, omdat zij de oorlog centraal wil stellen. Na hard werken leveren alle dames een serie foto's af waar ze trots op zijn.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

William Rutten hekelt 'preutse' kijkers van Het Perfecte Plaatje

De jury geeft Tina uiteindelijk het hoogste cijfer. Haar werk, waarin maskers van Vladimir Poetin en Donald Trump zijn gebruikt, krijgt een 9,3. Geraldine scoort een 8. De beide vrouwen zijn dus door naar de finale. "Ik heb heel veel zin in IJsland", zegt Tina.

Dan spant het er nog om tussen Trijntje en Linda. De zangeres trekt uiteindelijk aan het kortste eind. "Helemaal terecht. Als ik kijk wat hier hangt, vind ik mijn eigen foto's niet het niveau halen van de rest. Het is superjammer dat ik eruit lig, want ik was heel dichtbij."

Het Perfecte Plaatje zie je iedere woensdag om 20.30 uur op RTL 4.

Trijntje Oosterhuis liet álles zien: ‘Meer dan me lief is’

06:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!