Philip Freriks in De Slimste Mens Beeld © ANP

De Slimste Mens schaaft aan formule in nieuw seizoen

7 december 2022 14:32

De nieuwe reeks van 'De Slimste Mens' heeft een nieuwe opzet. In de eerste weken is er alleen een aflevering te zien vanaf maandag tot en met donderdag, dus niet op vrijdag. Alleen in de finaleweek spelen de kandidaten van maandag tot en met vrijdag voor de felbegeerde titel.

De eerste uitzending van wat alweer het 21ste seizoen wordt van de populairste kennisquiz van Nederland, is te zien op Tweede Kerstdag. Ook verhuist het programma van Maarten van Rossem en Philip Freriks naar het nationale hoofdpodium: NPO 1. Daar zal De Slimste Mens iedere maandag tot en met donderdag te zien zijn na het NOS Journaal van 20.00 uur.

Het nieuwe seizoen van telt 29 afleveringen. De grote finale, die dus wél op vrijdag te zien is, wordt op 10 februari uitgezonden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

NPO 2-kijkcijferhit De Slimste Mens gaat verhuizen

Op vrijdagavond is een nieuw seizoen van de Op zoek naar-reeks te zien. Dit keer gaat Frits Sissing op jacht niet één maar twee hoofdrolspelers voor de musical Grease. Eerder al ging de omroep op zoek naar Evita, Joseph, Mary Poppins, Zorro en Maria.

Afgelopen seizoen kwam onze eigen Rob Goossens behoorlijk ver in de kennisquiz. In de video hieronder blikt hij terug op zijn deelname en uiteindelijke nederlaag.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Slimste Mens-finale spookte nog weken door hoofd Rob Goossens

Rob Goossens reageert op nederlaag in De Slimste Mens

00:47