Gordon in De Kookklunzen Beeld © Talpa/screenshot De Kookklunzen 8 december

Kijkers fileren kookshow Gordon: 'Absoluut dieptepunt'

8 december 2022 22:22

Gordon Heuckeroth (54) is vanavond voor het eerst als presentator van 'De Kookklunzen' op SBS6 te zien. De kritiek op de kookshow is vooraf al niet mals, maar wordt na de eerste aflevering compleet afgebrand door kijkers.

"De Kookklunzen wordt het absolute dieptepunt van SBS6"

In De Kookklunzen nemen twee teams het tegen elkaar op in een poging om het beste driegangenmenu te bereiden. Het ene team valt onder Herman den Blijker, het andere team onder een andere topchef. Dit keer was dat Onno Kokmeijer. 

Het gaat al mis bij de eerste opdracht: wentelteefjes bakken. Van zwartgeblakerd tot op kattenkots lijkend: de creaties zijn geen lust voor het oog, maar naarmate de show vordert, toveren de deelnemers zowaar smakelijke gerechtjes op tafel. De gerechten worden beoordeeld door een vijfkoppige jury. Onder anderen rapper Donnie, tv-chef London Loy en schrijfster Ellemieke Vermolen schuiven dit keer aan. Dat blik aan bekende gezichten mag helaas voor Gordon en SBS6 niet baten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon legt ongezonde levensstijl op de weegschaal: 'Al 20 kilo kwijt'

"Angela de Jong had gelijk: De Kookklunzen wordt het absolute dieptepunt van SBS6", besluit een kijker. Voor anderen is met Gordon als presentator de maat sowieso al vol: "Gordon is een presenteerkluns", luidt een gevatte sneer.

De Kookklunzen is elke donderdag te zien op SBS6 en kun je hier terugkijken.

We kunnen als we de reacties lezen stellen dat er wel wat kijkers weglopen na deze aftrap van De Kookklunzen. Zij zijn overigens niet de enige die weglopen voor de presentator. Letterlijk. We spraken zowel Gordon als filosoof Fleur Jongepier over het veelbesproken Op1-akkefietje: 

Wegloper in Op1 verklaart zich nader: 'Stuitende kolder'

02:14

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!