Beeld © ANP

VI-mannen blikken terug op hoogte-én dieptepunten in live show

11 december 2022 19:49

Met veel gelach op het podium en in de zaal is er zondagavond in de Ziggo Dome in Amsterdam teruggeblikt op twintig jaar VI op televisie. Wilfred Genee (55), René van der Gijp (61) en Johan Derksen (73) haalden samen met gasten herinneringen op aan alle hoogtepunten uit het praatprogramma, maar bespraken ook wat zaken die ze liever anders hadden gedaan.

"Het was een opmerkelijke ride, maar ik heb vanaf begin tot eind genoten"

"Ik kijk m'n ogen uit dat er zoveel mensen voor dit kutprogrammaatje opdagen", zei Johan. "Ik realiseer me nooit dat wij zo'n impact op het land hebben." Voor Wilfred Genee was de volle zaal "niet voor te stellen". "We proberen er net zo'n feest van maken in deze grote zaal als op tv", zei hij bij opkomst op het podium. "Het was een opmerkelijke ride, maar ik heb vanaf begin tot eind genoten."

"Mooi man", reageerde René bij zijn opkomst. "Het belangrijkste is dat mensen kunnen lachen en niet depressief naar bed gaan", zei de oud-voetballer over het programma waar hij al een jaar of zestien in te zien is. "Maar het is sowieso leuk als iets redelijk succesvol is en ik ben er ontzettend trots op."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vandaag Inside wilde 'vooral aandacht vragen' met lingeriemodel

Presentator Wilfred blikte met René onder andere terug op de momenten waarop hij jaren geleden de rechtsback van PSV, Stanislav Manolev, wekelijks belachelijk maakte. "Misschien heb ik me daar te ver in mee laten slepen", bekende de analist. "Ik had dat misschien niet zo lang door moeten trekken."

Ook het fragment dat René ineens een jurk had aangetrokken en een pruik had opgezet en als Renate door het leven verder wilde gaan, werd besproken. "Renate was niet vernederend bedoeld. Ik heb daar zoveel lol om gehad. Maar de lol was er in het programma al wel af, het leuke was meer ervoor", zei de oud-voetballer, die onder meer speciaal een jurk ging passen in de stad en moest kiezen tussen een bruine of een blonde pruik.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vandaag Inside haakt in op incidenten Jinek: stripper 'verstoort' uitzending

Ook de kaarsenrel van Johan kwam aan bod, maar hier werd inhoudelijk niets nieuws meer over gezegd. Derksen zei wel grappend dat zijn vrouw hem voorafgaand aan de show had geadviseerd om voor alle vrouwen in de zaal een kaars mee te nemen. Hier werd, net als bij veel andere fragmenten en grappen in de show, hartelijk om gelachen door de duizenden bezoekers in de zaal.

Scheidsrechter Bas Nijhuis en oud-voetballer Wim Kieft, beiden graag geziene gasten in VI, waren ook aanwezig in de Ziggo Dome. Nijhuis presenteerde een speciale quiz en deed volgens Derksen een gooi naar nieuwe presentator van HLF8. "SBS was toch nog op zoek naar een nieuwe presentator voor HLF8? Nou, daar zit ie", zei hij nadat de arbiter aanschoof aan tafel en daarvoor al een paar keer de lachers op zijn hand kreeg met zijn opmerkingen over het leven als scheidsrechter in het profvoetbal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Kemps na relletje tóch te gast in Vandaag Inside: 'Medelijden met publiek'

Het was zondag de eerste keer dat de VI-mannen in deze setting in de Ziggo Dome zaten, maar als het aan Wilfred ligt was het zeker niet de laatste keer. "Gaan we nog een tijdje door?", vroeg hij zijn collega's aan de hand van een kijkersvraag, waarna René en Johan instemmend antwoordden. "Over tien jaar zitten we hier weer", besloot Wilfred grappend onder luid applaus van de zaal.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!