Beeld © RTL

Déze kandidaat valt vlak voor de finale van Het Perfecte Plaatje af

14 december 2022 22:04

Met zijn drieën zijn Tina de Bruin (47), Geraldine Kemper (32) en Linda Hakeboom (37) naar IJsland afgereisd voor de finaleshoots van 'Het Perfecte Plaatje'. Voor de échte finale losbarst, moet er echter nog één kandidaat naar huis. En wie dat ook wordt, het is hoe dan ook balen zo net voor de laatste meters.

Let op: dit artikel bevat spoilers over Het Perfecte Plaatje.

"Ik vind het zo mooi. Ik ben echt geroerd"

Tina, Geraldine en Linda krijgen als eerste de opdracht om een 'buitenaardse' landschapsfoto te maken. Dit omdat het IJslandse landschap er soms zo onherbergzaam uitziet dat het lijkt alsof je je op een andere planeet bevindt. Middenin de uitleg van deze opdracht, worden de dames overvallen door presentator Tijl Beckand. Op dat moment is een ándere opdracht namelijk al begonnen. Het Noorderlicht is te zien en de kandidaten móéten direct mee om een foto daarvan te maken. "Dit kan de enige kans zijn", roept Tijl uit. "Gaan we er nu naar toe, ineens?" aldus Linda. "We gingen naar buiten, en daar was het", zegt Tina dan. Geraldine: "Dit is het gewoon, jongens!"

Na een korte nacht gaat de eigenlijke opdracht alsnog van start. De shoot gaat gepaard met een hoop emoties, die vooral ontstaan uit vreugde: de dames vinden het alledrie een geweldige opdracht. Geraldine maakt de beste foto en krijgt een 8,5. Linda en Tina weten minder te boeien. Tina krijgt zelfs een 5. "Jammer, maar ik ben wel op IJsland", zegt ze direct. Linda eindigt op de tweede plaats met een 6,5.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Trijntje Oosterhuis durft zich 'niet meer te vertonen' na Het Perfecte Plaatje-poses

Voor de volgende shoot moeten de kandidaten een tweeluik maken van de paarden op IJsland, die meer op pony's lijken. Tina schrikt zich direct rot. "Ik ben allergisch. En dan ook nog die 5. Dat is klap op klap." Uiteindelijk raakt Tina tegen haar verwachting in ontroerd van de paarden. "Ik vind het zo mooi. Ik ben echt geroerd." Ook Geraldine en Linda genieten van de opdracht. "Het is echt prachtig", aldus Geraldine.

De jury is over niemand helemaal tevreden. Op alle foto's valt wel wat aan te merken. Geraldine krijgt een 6 en is daarmee door naar de finale. Degene die met haar meegaat naar die finale is Linda. Zij krijgt een 6,5. Tina eindigt als laatste met een 5,5 en dus moet zij naar huis. "Hartstikke jammer. Ik had ontzettend graag door gewild. Je leert er ook echt wat van, dus ik ben er wel dankbaar voor."

Dit zijn de finalisten van Het Perfecte Plaatje

01:44
Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

William Rutten hekelt 'preutse' kijkers van Het Perfecte Plaatje

De finale van Het Perfecte Plaatje zie je volgende woensdag om 20.30 uur bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!