De HuizenFixers Beeld © De HuizenFixers/EO

Fan van Kopen zonder Kijken? Dan ga je dit programma ook leuk vinden

18 december 2022 11:35

Na vijf seizoenen stemmen er nog altijd meer dan genoeg kijkers af op RTL 4 om te genieten van 'Kopen zonder Kijken'. Groot kritiekpunt op het programma is dat altijd hetzelfde soort stelletjes aan een huis worden geholpen en dat nooit startende jongeren zijn. EO ziet een gat in de (huizen)markt en komt daarom in het nieuwe jaar met het programma 'De HuizenFixers'.

In het nieuwe EO-programma De HuizenFixers schiet presentator Rachel Rosier mensen te hulp die dringend een woning zoeken. Samen met een team van experts worden passende oplossingen gezocht, waarbij geen mogelijkheid onbesproken blijft. En in deze tijd van hoge woningnood zijn juist die onontdekte mogelijkheden en out of the box oplossingen belangrijker dan ooit.

In De HuizenFixers staat in iedere aflevering een tweetal kandidaten centraal met een eigen dringende reden om een nieuwe woning te vinden en álles al geprobeerd hebben. Zo is er Nienke die met haar 2-jarige dochter dringend een nieuwe plek zoekt omdat ze binnenkort afstudeert, Marleen die met haar kinderen op een bedrijventerrein verblijft en newlyweds Shadiyenne en Promise die nog bij haar ouders thuis in een piepklein kamertje wonen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze steekt de draak met Roos Reedijk uit Kopen Zonder Kijken

Architect Maarten Nieuwenhuize en interieurstyliste Odette Simons zoeken samen met Rachel naar de woonoplossing die past binnen de wensen van de betreffende kandidaat. Wordt het een kleine, maar efficiënt ingerichte container, een nieuwe huurwoning of toch een appartement in een woonzorgcentrum?

De HuizenFixers is vanaf dinsdag 2 januari om 21.25 uur te zien op NPO 3. Ondertussen zijn de opnames voor Kopen zonder Kijken nog in volle gang. In Aran on Tour vertelt presentator Martijn Krabbé wat er allemaal gaat veranderen. Bekijk de video hieronder:

Aran on Tour: Deborah maakt gezin Martijn Krabbé weer compleet

14:03
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuw seizoen Kopen zonder Kijken wordt 'heel anders'