The Masked Singer Beeld © RTL

Déze Masked Singer moet het strijdtoneel verlaten

16 december 2022 22:01

In 'The Masked Singer' ben je zo goed als je laatste optreden. Het publiek bepaalt namelijk wie de show moet verlaten. Daarom hebben de bekende figuren vrijdagavond weer alles gegeven.

"Je wil dit gewoon meemaken"

Het is de beurt aan Panda, Ridder, Kikker, Pinguïn en Olifant. De karakters zetten alles op alles om de volgende aflevering te halen. De panelleden denken steeds dichterbij de identiteit van de gemaskerde zangers te komen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patty Brard genoot van deelname The Masked Singer: 'Kers op de taart'

Ook staat de kijkers deze week weer een optreden te wachten van speciale gastartiesten. Dit keer komen Ster en Saturnus het podium op. Carlo Boszhard denkt meteen te weten wie het zijn, terwijl Gerard Joling en Buddy Vedder in het duister tasten. Zij gokken maar dat het Kaj Gorgels en Monica Geuze zijn. Terwijl Carlo en Loretta Schrijver zeggen dat het Ruud de Wild en Olcay Gulsen zijn. Zij krijgen gelijk. "Ik kan ook echt niet zingen, dus Ruud had de boventoon. Maar ik vond het superleuk om te doen", zegt Olcay wanneer zij haar masker afzet. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze BN'er onthult zich in The Masked Singer: 'Echt jammer'

Dan weer terug naar de afvalrace. Er moet natuurlijk iemand naar huis. Wie dat is, bepaalt het publiek. Zij stemmen uiteindelijk Ridder weg. Maar wie is het toch? Alle panelleden denken Gerard Ekdom. En dat is ook nog eens goed. "Fantastisch. Je wil dit gewoon meemaken", zegt Gerard over zijn deelname.

The Masked Singer zie je elke vrijdagavond om 20.00 uur bij RTL 4 en bij Videoland kijk je de show terug. 

De Ridder gaat met opgeheven hoofd naar huis

02:14

'Yep, ik was het dus tóch! Ik was De Ridder in The Masked Singer! Het was een waanzinnig avontuur en had het voor geen goud willen missen', schrijft Gerard bij een foto van zichzelf in het ridderpak op Instagram. 'Zelfs mijn jongens wisten het niet! Complimenten voor het hele team daar, het was een feest om te mogen doen!'