Beeld © ANP

Leo Blokhuis: 'Top 2000 a gogo is groter dan Matthijs van Nieuwkerk'

20 december 2022 23:25

Leo Blokhuis (61) wilde heel graag dat de 'Top 2000 a gogo' doorging nadat Matthijs van Nieuwkerk (62) zich terugtrok. Het programma is volgens hem groter 'dan welke maker ook', zo zei hij dinsdag in de NPO 1-talkshow 'Op1'.

"We kregen ook reacties van mensen die het heel graag willen zien"

"Kijk, het is allemaal heel dubbel. Alles wat er gebeurt, dat gaan we niet in tien minuten uitpraten", stelde Leo, die inhoudelijk daarom niets over Matthijs wilde zeggen. "Er komt van alle kanten veel op je af, aan verwijten, of je iets wel of niet doet. Maar laten we zeggen: wij hebben een programma dat groter is dan welke maker dan ook, ook groter dan ik ben. En dat programma wilde we heel graag blijven maken."

Eind vorige maand werd bekend dat Herman van der Zandt eenmalig het jaarlijkse Top 2000 a gogo samen met Leo zal presenteren. Matthijs had zich vanwege het Volkskrant-artikel over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van De Wereld Draait Door teruggetrokken. Daarom is er dit jaar ook geen Top 2000 Quiz op televisie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Marco Borsato ondanks Voice-schandaal in Top 2000, zakt wel flink

Volgens Leo zat er al 'heel veel energie' in de Top 2000 a gogo. "We kregen ook reacties van mensen die het heel graag willen zien. En Herman is een fantastische man, sowieso zeer goed in het televisie maken. Met humor en lichtheid gaat hij door dat programma."

Herman heeft bovendien verstand van muziek, zei Leo. Maar ook als hij dat niet had, zou dat volgens hem geen probleem zijn. "Er zit een heel team achter dus als je goed kunt presenteren kom je een heel eind."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Herman van der Zandt vervangt Matthijs van Nieuwkerk bij Top 2000-show

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!