Dit is de winnaar van Het Perfecte Plaatje 2022

03:49

Dít is de winnaar van Het Perfecte Plaatje: 'Kan het niet geloven'

21 december 2022 21:57

Na wekenlang kiekjes schieten is het dan ein-de-lijk tijd voor hét perfecte plaatje. Acht kandidaten zijn naar huis gestuurd en Geraldine Kemper (32) en Linda Hakeboom (37) staan tegenover elkaar in de finale van het populaire programma, dat natuurlijk maar door één iemand gewonnen kan worden.

Let op: dit artikel bevat spoilers over Het Perfecte Plaatje.

"Ik vond het een van de mooiste avonturen die ik ooit heb mogen meemaken"

Drie shoots moeten uitmaken wie van de twee dames er vandoor gaat met de winst. Allereerst krijgen Geraldine en Linda de opdracht om een portret te maken van een powervrouw, omdat IJsland misschien wel het meest feministische land ter wereld is. Geraldine levert een foto in van een vrouw in haar atelier. Linda maakt een foto van een brandweervrouw, die de tweekoppige jury William Rutten en Cynthia Bol meer doet. Linda krijgt een 7 en Geraldine een 6.

De tweede shoot staat in het teken van fashion. De dames moeten een model met een jurk op zo'n manier fotograferen in het IJslandse landschap dat het kunst moet worden. Van de foto van Linda krijgt William meteen kippenvel, maar ook de foto van Geraldine vindt de jury 'verschrikkelijk goed gedaan'. Zowel Linda en Geraldine scoort een hoog punt voor deze shoot. Linda tikt de eerste 10 van het seizoen binnen. Geraldine krijgt een 9,8.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Geraldine Kemper over Perfecte Plaatje: 'Het was allemaal even heel veel'

De laatste opdracht van het seizoen is traditioneel het maken van een drieluik. Eerder dit seizoen maakten de kandidaten al een foto van het Noorderlicht. Die foto moet verplicht in het drieluik, tenzij de kandidaten het beeld écht goed kunnen vervangen door een andere foto. Ook moeten Linda en Geraldine verplicht een zelfportret maken. Voor deze shoot krijgt Linda een 7,8 en Geraldine een 7,5 en dat betekent dat Linda er met de winst vandoor gaat.

"Ik kan gewoon bijna niet geloven dat ik hier nu sta", zegt ze nadat ze gewonnen heeft. "Toen ik aan dit programma begon, hoopte ik dat ik de eerste aflevering zou halen, ook vanwege mijn gezondheid. Dat ik dit heb mogen doen, met jullie allemaal. Ik vond het een van de mooiste avonturen die ik ooit heb mogen meemaken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Linda Hakeboom zag zichzelf beter worden in Het Perfecte Plaatje

Met de winst schaart Linda zich tussen een illuster rijtje met oud-winnaars als Humberto Tan, Estelle Cruijff, Jamie Westland, Patty Brard, Bibi Breijman en Patrick Martens.

Linda Hakeboom zag zichzelf beter worden in Het Perfecte Plaatje

01:45