The Masked Singer Beeld © William Rutten

Finalisten The Masked Singer bekend

23 december 2022 22:15

Alle deelnemers van 'The Masked Singer' willen natuurlijk door naar de grote finale van volgende week en iedereen geeft dan ook álles. Helaas moeten er ook vrijdagavond weer vier kandidaten naar huis. Maar wie..?

"Dit had ik nooit willen missen, wat was dit een geweldig avontuur"

De eerste die zijn masker af moet zetten is de Kikker. Voordat het moment zover is, moeten de panelleden eerst hun voorspelling doen. En die is unaniem. Iedereen denkt dat het Wolter Kroes is, maar hebben ze gelijk? Ja hoor! De zanger zit al weken in het pak van de Kikker. "Dit had ik nooit willen missen, wat was dit een geweldig avontuur", zegt hij na het afzetten van zijn masker. "En wat kun je gekke dingen doen in een kikkerpak, want niemand heeft je door!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Masked Singer-kijkers hebben genoeg van Tineke Schouten: 'Wat een aanfluiting'

Na het duet tussen de Olifant en de Flamingo moet de Olifant het podium voorgoed verlaten. Hij heeft een link met Buddy, maar die heeft geen idee wie er schuil zou moeten gaan achter het kostuum. Het panel is ook verdeeld, zo vallen onder meer de namen van Jan Versteegh en Juvat Westendorp. Maar het is... Everon Jackson Hooi - wat Gerard Joling al denkt. "Het was een ride. Totaal out of my comfort zone", zegt hij na het afdoen van zijn masker - dat hij niet gaat missen.

Ook de Joker is door naar de finale, dat betekent dat het avontuur van de Bijenkoningin helaas voorbij is en Berget Lewis eindelijk met iedereen mag delen dat ze meedoet met 'het leukste programma’s dat ze ooit heeft gedaan'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patty Brard genoot van deelname The Masked Singer: 'Kers op de taart'

Ook de Panda, die tegen de Pinguïn moet strijden in de halve finale, gaat niet door. En dat is jammer voor Birgit Schuurman, die al die weken in het pak zit. "Ik vond het echt ontzettend leuk om te doen", vertelt ze na afloop.

Na alle optredens zijn de vier finalisten bekend: de Tijger, Flamingo, Joker en Pinguïn staan volgende week in de grote finale.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze BN'er onthult zich in The Masked Singer: 'Echt jammer'

De finale van The Masked Singer zie je vrijdagavond om 20.00 uur bij RTL 4 en bij Videoland kijk je de show terug. 

Gerard Ekdom had nog verder gewild in The Masked Singer: 'Bizar avontuur'

02:38