Beeld © ANP

Maarten van Rossem kraakt nieuw decor De Slimste Mens af

27 december 2022 10:44

Als 'De Slimste Mens' op tweede kerstdag van start gaat, is er duidelijk iets anders aan het programma. Vanwege de verhuizing van NPO 2 naar NPO 1 heeft de kennisquiz een kleine make-over gekregen. Presentator Philip Freriks (78) is lovend over het nieuwe decor, maar beroepsmopperaar Maarten van Rossem (79) is er niet over te spreken. En zoals we van hem gewend zijn, steekt hij zijn mening niet onder stoelen of banken.

"Het schijnt een compensatie te zijn omdat we van NPO 1 naar NPO 2 zijn gegaan"

Al bij het begin van de nieuwe aflevering kan Philip het niet laten om even naar het nieuwe decor te verwijzen. "We zijn voor het eerst met de wintereditie op NPO 1 en ook met een prachtig nieuw decor." Hoewel het om een aantal subtiele veranderingen gaat, blijkt Maarten er niet blij mee te zijn. "Wat vind je ervan?" vraagt Philip hem. "Het had van mij niet zo gehoeven", geeft Maarten al mopperend antwoord. "Het schijnt een compensatie te zijn omdat we van NPO 1 naar NPO 2 zijn gegaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anniek Pheifer 'zei al paar keer nee' tegen De Slimste Mens

Philip is het niet met Maarten eens. "Ik vind het er wel chic uitzien. Voorheen was het wat meer tweedehands, toch?" Daar heeft Maarten een gevat antwoord op: "Nou mijn stoel was inderdaad tweedehands en daar is niks aan veranderd." Volgens Philip is dat omdat Maarten meer dan tevreden is met zijn stoel. Iets wat Maarten dan ook wel schoorvoetend moet toegeven. "Ja, sinds er verwarmingselementen op zijn gemonteerd is het een prachtige stoel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Goossens reageert op nederlaag in De Slimste Mens