Philip Freriks en Maarten van Rossem Beeld © ANP

Philip Freriks en Maarten van Rossem zien gezamenlijke vakantie wel zitten

27 december 2022 21:26

Philip Freriks (78) en Maarten van Rossem (79) vinden het geen slecht idee om samen op vakantie te gaan. Die ontboezeming deden ze dinsdag in de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens' op NPO 1.

"Ik zou het best een paar dagen uithouden"

Het onderwerp kwam ter sprake nadat vragensteller Theo Maassen in de Open Deur, de tweede ronde, de 'bromance' tussen Philip en Maarten aanhaalde. "Echt zo'n mooie onuitgesproken mannenvriendschap", zo sprak de cabaretier. "Niet over gevoelens praten maar er toch altijd voor elkaar zijn. Mooi man. Ik heb nog niets gehoord via die juicekanalen maar het zou me niets verbazen als ze samen op vakantie gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem zit met tegenzin bij HLF8: 'Om reclame te maken'

Nadat de vraag beantwoord was, zei Maarten dat hij wel 'een fijne museale reis door Europa' met Philip wil maken. "Waarom niet?" Ook Philip vond dat een goed idee: "Ja, ik zou het best een paar dagen uithouden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem kraakt nieuw decor De Slimste Mens af

"Het enige wat ons onderscheidt, is jouw voorliefde voor wijn", vervolgde Maarten. Maar dat hoeft volgens Philip geen belemmering te zijn. "Ik stel mij zo voor dat wij na al die museale bezoeken dan 's avonds toch wel rustig gaan dineren. En dan vind jij het niet erg dat ik daar een glas wijn bij drink."

"Absoluut niet: ik zou het toejuichen", zei Maarten bij het vooruitzicht van een wijndrinkende Philip. "Misschien kunnen we Theo ook meevragen?" Ook daar reageerde Philip positief op: "Ja, lijkt mij ook gezellig. Het wordt vast heel leuk."